Ağızdan nefes almak zeka geriliği sebebi

Ağızdan nefes almak zeka geriliği sebebi

Fizyoterapist Dr. Hülya Özlem Şener, doğru nefesin burundan alındığını belirterek “Ağızdan nefes almak çok tehlikeli” dedi. Şener, doğru nefesin yararlarını ise şöyle sıraladı: “Kalori yakımı sağlıyor, metabolizmayı hızlandırıyor, stresi düşürüp yorgunluğu azaltıyor.”

Fizyoterapist Dr. Hülya Özlem Şener, doğru nefes alıp vermenin stresten yorgunluğa, daha fazla kalori yakmaktan uyku düzenine kadar birçok sorunu çözdüğünü söyledi. Solunum güçlükleri, lenfödem, omurga eğriliği ve idrar kaçırma gibi birçok alanda hastaları tedavi etmeye çalışan Dr. Hülya Özlem Şener, doğru nefes almanın pek çok hastalığın doğal tedavisi olduğunu söylüyor.

Doğru nefes almanın akciğerlerin tam kapasiteyle kullanmaya eşdeğer olduğunu kaydeden Şener, “Doğru nefes akciğerlerimizi tam kapasiteyle doldurup daha sonra kalp damar sistemimiz aracılığıyla bütün organ, doku, kas ve hücrelerimize kadar oksijenli kanı göndermek; vücudu besleyebilmektir. Günlük hayatta herhangi bir hastalığımız olmasa bile duruş bozukluğu ve stresler nedeniyle omurga sağlığımız bozuluyor, dolayısıyla akciğer kapasitemiz de daralıyor. Normalde kendi derin nefes alışverişlerimizi egzersizlerle düzenli yaparsak aslında stresle baş edebilmeyi sağlayıp yorgunluğu azaltıp, günlük ve iş yaşamımızda daha verimli hale gelmiş oluruz” dedi.

DÜZGÜNCE HOOOH YAPIN

Burundan bir saniyede alınan nefesin ağızdan 4 saniyede verilmesini öneren Şener “Hani bazen çok bunaldığınızda ‘hoooh’ yapasınız gelir ya, işte onu aslında birkaç kez tekrar etmelisiniz. Bir de bu egzersizleri alışkanlık haline getirirseniz kalori de yakarsınız. Akciğerlerimizi güzelce doldurarak, nefesi kalp damar sistemimizle birlikte yayıyoruz. Böylece vücuda gönderdiğimiz kan dolanımıyla, kalori yakımını artırıyor, metabolizmayı hızlandırıyoruz” ifadelerini kullandı.

Doğru nefes alışverişini bir de örnekle anlatan Dr. Hülya Özlem Şener “Nefesi iyice boşlatmalı dudaklarımız büzerek sanki karşımızda bir mum varmış gibi onu söndürmeye çalışırcasına nefes veriyoruz” dedi. Ağızdan nefes alıp vermenin çok tehlikeli olduğunun da altını çizen Şener, şunları söyledi: “Ağızdan nefes alıp vermek son derece tehlikeli çünkü nefesi ağızdan aldığımızda akciğerlerimize zaten giren hava miktarı çok az. Eğer çocukta böyle bir sorun varsa yani ağızdan nefes alıp veriyorsa zeka geriliğine kadar gider, yeterince oksijenle beslenmediği için. Biz büyüklerde böyle bir durumda kalp problemleri oluşur, çünkü akciğerimizi yeterli çalıştıramadığımız için kalbimiz yeterince çalışamayacak ve kan pompalayamayacak. O nedenle mümkün olduğunca burnumuzdan derin nefes alacağız.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN