AİHM’nin Ahmet Altan kararı ne anlama geliyor?

AİHM, Ahmet Altan'ın yaptığı başvuruda Türkiye'nin hak ihlalinde bulunduğu yönünde karar verdi. AİHM'nin kararını, KARAR TV ekranlarında değerlendiren avukat Figen Çalıkuşu, AİHM'deki Türk yargıcın Ahmet Altan'ın dosyasını uzatmak için elinden geleni yaptığını söyledi.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) 1500 gündür tutuklu bulunan gazeteci yazar Ahmet Altan'ın Türkiye aleyhine yaptığı başvuruya ilişkin kararını açıkladı. Hak ihlali kararında Türkiye 16 bin euro tazminata mahkum edildi.

Taha Akyol, Elif Çakır ve Ahmet Altan'ın avukatı Figen Çalıkuşu, AİHM'nin kararını değerlendirdi.

"TÜRK YARGIÇ, ELİNDEN GELENİ YAPTI"

Çalıkuşu, "AİHM'deki Türk yargıç, Ahmet Altan'ın dosyasını uzatmak için elinden geleni yaptı. Dosya 12 defa hazırlandı." ifadelerini kullandı.

Çalıkuşu, "Artık Yargıtay, daha fazla bu zulme izin vermemesi lazım." diye konuştu.

"EN AĞIR KARAR AHMET ALTAN İÇİN VERİLDİ"

Ahmet Altan'a örgüt üyesi olmadığı halde 10 yıl ceza verildiğini belirten Figen Çalıkuşu şunları kaydetti: 

"AİHM, örgüte yardım ve yataklık yoktur diyor. Örgüt üyeleri 7 yıl ceza alıyor. 4 yıl yatıyorlar. 4 yıl 7 ayı aşkın bir süredir tutukluluk süresi var. Tahliyesi için hemen başvurdum. Örgüt üyesi olmadığı halde 10 yıl ceza verilen tek kişi Ahmet Altan"

Normal süreçte bile 30 günde bir tutukluluk incelemesi yapılır. Ama dosya Yargıtay'a gittiği zaman ne yazık ki bu da kesintiye uğruyor. Yani sanığın yasal tüm hakları gadre uğruyor. Bizimkisi artık olmayacak bir mağduriyet bir hukuk kırımı. Bu 15 Temmuz yargılamasında en ağır karar Ahmet Altan için verildi. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN