Kaz Dağları’ndaki çalışmaları askıya alınmıştı! Alamos Gold Türkiye’ye dava açacak

Kaz Dağları’ndaki çalışmaları askıya alınmıştı! Alamos Gold Türkiye’ye dava açacak

Kaz Dağları'nda altın arama projesi protestolara neden olan Alamos Gold, Türkiye'ye karşı 1 milyar dolar tazminat davası açacağını duyurdu.

Kaz Dağları'nda kurmaya çalıştığı altın madeni nedeniyle bölgede protesto gösterilerine yol açan ve madeni kurması için gerekli izinleri yenilenmeyen madencilik şirketi Alamos Gold, Türkiye'ye karşı 1 milyar dolar tazminat davası açılacağını duyurdu. 

Kanada merkezli Alamos Gold şirketi, Hollanda'daki bağlı ortaklıkları Alamos Gold Holdings Cooperatief U.A. ve Alamos Gold Holdings B.V.'nin Türkiye'ye karşı dava açacaklarını bildirdi. 

"TÜRKİYE'YE TAZMİNAT DAVASI AÇACAĞIZ"

Yapılan açıklamada, Hollanda-Türkiye İkili Yatırım Anlaşması uyarınca, Hollanda merkezli bağlı ortaklıkların Türkiye'deki altın madeni projelerine ilişkin olarak haksız el koyma ve haksız muamele iddiasıyla Türkiye'yi dava edecekleri ve şirketin Türkiye varlıklarının karşılığı olarak 1 milyar doları aşkın tazminat talep edileceği belirtildi. 

2010 yılından bu yana Türkiye'de faaliyet gösterdiğini belirten Alamos Gold, Ekim 2019'da Türk hükümetinin Kirazlı Altın Madeni lisansını yasal ve düzenleyici zorunlulukların karşılanmasına rağmen yenilemediğini iddia etti. 

Alamos Gold'un altın madeni işletmesinin hazırlık sürecinde Kazdağları Kirazlı bölgesinde 400 bine yakın ağacın kesilmesi sonrasında protestolar başlamıştı. 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN