Alman gazeteciden noel pazarı zanlısına çağrı: Seni öldürecekler, konuş

Alman gazeteciden noel pazarı zanlısına çağrı: Seni öldürecekler, konuş

Türkiye lehine açıklamalarıyla bilinen Alman gazeteci Martin Lejeune Berlin’de noel pazarına saldırdığı iddiası ile aranan Tunuslu Anis Amri’ye sosyal medya hesabından çağrıda bulundu. Alman gazeteci, "Kamuoyuna açıklama yap. Seni öldürecekler. Daha önce de oldu’’ dedi.

KARAR HABER MERKEZİ / BERLİN

Türkiye ve Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan lehine yaptığı açıklamalarla tanınan Alman gazeteci Martin Lejeune Facebook sayfasından terör zanlısı Anis Amri’ye  hayatının tehlikede olduğu ve kamuoyuna açıklama yapması gerektiği yönünde çağrıda bulundu.

Lejeune’in heyecanlı ve sesi titreyerek yaptığı paylaşımda "Bir haber aldık. Kendini kamuoyuna anlat. Seni yakalarlarsa  tutuklama esnasında kurşunlayarak öldürecekler. Ya da gözaltına alındığın hücrende asılı olarak bulunacaksın’’ dedi.  Lejeune, Amri’nin gereksiz yere hayatını tehlikeye atmaması gerektiğini belirterek. "Alman halkı olay esnasında nerede olduğun konusunda aydınlatılmalı. Sana günah keçisi rolünü biçmek istiyorlar’’ dedi.

DAHA ÖNCE DE YAPTILAR UYARIS

Video mesajında Anins Amri’ye ya başkasının telefonu ya da bir internet cafede açıklama yapmasını tavsiye eden Lejeune "Ama biz biliyoruz ki Alman istihbaratı Kasselde bir internet kafede daha önce suçsuz birini öldürdü (Halit Yozgat’ın Kassel’de bir internet cafede öldürülmesini kastediyor)" Lejeune mesajında Chrali Hebdo saldırısında, 11 Eylül saldırılarında ve son olarak ta Berlin’deki noel pazarında zanlıların kimliklerinin bulunduğunu hatırlatarak bu kişilerin ya tutuklama esnasında ya da hücrelerinde ölü olarak bulunmalarına dikkat çekti. Alman gazetecinin bu canlı paylaşımı kısa süre on binlerce kişi tarafından paylaşıldı.

TANIYORSANIZ ONA HABER VERİN

Paylaşımın Türkçesi şöyle:

Ben gazeteci Martin Lejeune. Bu videoyu yayın. Bu zaman kadar videomu yayın diye hiç bir taleim olmadı. Ama şimdi bunu sizden istiyorum. Önemli bir haber aldım. Anis Amriye çağrıda bulunuyorum. Kamuoyuna açıklamada bulun. Bu terör saldırısı ile bir ilginin olmadığını tahmin ediyoruz. Bunun danışıklı bir döğüş olduğuna inanıyoruz. Sana rica ediyoruz. Açıklama yap. Kendini anlat Anis Amri. Benim sayfam üzerinden bir açıklama yapabilirsin. Başkasının telefonunu kullanabilrsin. İnternet Cafeye gidebilirsin. Ama biz biliyoruz ki Alman istihbaratı  Kasselde bir internet kafede daha önce suçsuz  birini öldürdü  (NSU cinayeyetleri içinde Kassel’de bir internet cafede öldürülen Halit Yozgat’ı kasdediyor. Yozgat öldürüldüğü esnada Anayasayı Koruma Teşkilatı Mensubu Andreas Temme bu cafede bulunuyordu. Ancak olayla ilgisi resmen tespit edilemedi.) Seni yakalarlarsa muhtemelen tutuklama esnasında kurşunlayarak öldürecekler. Ya da gözaltındaki ilk gecende hücrende asılı olarak bulunacaksın. İkisinden birisi. Kendilerine bir günah keçisi aradılarsa senin konuşmana izin vermeyecekler. Onun için şu an bir açıklama yapman çok önemli. Benim kanalımda ya da başka bir kanalda fark etmez. Anis Amri’yi tanıyorsanız ona söyleyin. Kamuoyuna bir açıklama yapsın. Gereksiz yere yaşamını tehlikeye sokmasın. Anis Amri Alman halkı olay esnasında nerde olduğun konusunda aydınlatılmalı.  Sana günah keçisi rolünü biçmek istiyorlar. Olaydan üçgün sonra senin belgelerinin  Ferderal Krinimal Dairesinin eline geçmesi başma türlü izah edilemez. Güya senin kimliğin arabadaymış. Ama olaydan üç gün sonra açıklanıyor bu.  Chrali Hepto. 11 Eylül ve şimdi Berlin’de noel pazarında olduğu gibi hep  zanlıların kimlikleri bulunuyor. Bu mümkün değil. Bunlar da tutuklanma esnasında öldürülüyorlar. Ya da hücrelerinde ölü bulunuyorlar.  Eğer Anis Amri’yi tanıyorsanız ona haber verin. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN