Berlin'deki 12 kişinin öldüğü terör saldırısında Pakistanlı sığınmacı serbest: DEAŞ üstlendi

Berlin'deki 12 kişinin öldüğü terör saldırısında Pakistanlı sığınmacı serbest: DEAŞ üstlendi

Berlin'deki bir Noel pazarında insanların üzerine TIR sürerek 12 kişinin ölümü ve çok sayıda insanın yaralanmasına neden olan terör saldırısıyla ilgili tutuklanan Pakistanlı sığınmacının delil yetersizliğinden serbest bırakıldığı belirtildi.

Almanya’nın başkenti Berlin’de dün akşam bir tırın Noel pazarına girmesi üzerine 12 kişinin öldüğü, 18’i ağır 48 kişinin yaralandığı olaya ilişkin tek şüpheli olarak gözaltına alınan Pakistanlı delil yetersizliğinden serbest bırakıldı.

KANAAT OLUŞMADI

Almanya Federal Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada saldırının ardından kısa bir süre sonra yakalanan ve Pakistanlı bir sığınmacı olduğu açıklanan şüphelinin delil yetersizliğinden bırakıldığı, ayrıca saldırgan olduğuna dair bir kanaatin de oluşmadığı kaydedildi. 23 yaşındaki Pakistanlı sığınmacı Naved B. de yakalandığı andan itibaren suçsuz olduğunu savunmuştu.

KAYIT YAPTIRDI

Naved B.'nin geçen yıl Almanya'ya gittiği, 31 Aralık 2015'te Bavyera'da sığınmacı kayıt merkezinde kayıt olduğu ve sığınmacı merkezine dönüştürülen Flughafen Tempelhof'ta yaşadığı belirtildi. Tırın içinde Polonya uyruklu bir kişinin ölü bulunurken bir diğer şüpheli olay yerine yakın bir caddede yakalanmış ve sorguya alınmıştı. Gözaltındaki bu kişinin tırı süren kişi olduğu sanılıyordu.

SALDIRIYI DEAŞ ÜSTLENDİ

Berlin'deki kanlı saldırıya ilişkin bugün akşam saatlerinde flaş bir gelişme yaşandı. Saldırıyı terör örgütü DEAŞ üstlendi.

DEAŞ benzer bir terör eylemini geçtiğimiz temmuz ayında Fransa'nın Nice kentinde gerçekleştirmişti.

YANINDAKİ POLONYALI'YI, SÜRÜCÜ MÜ ÖLDÜRDÜ?

TIR'ın Polonyalı sahibi, ölen kişinin kuzeni olduğunu, mal almak için Berlin'e gittiğini, Pazartesi öğlenden itibaren kuzeniyle telefon bağlantısı kuramadığını açıkladı. Saldırganın muhtemelen Polonyalı sürücüyü etkisiz hale getirdiği, ardından da TIR'ı pazar yerine sürdüğü düşünülüyor.

Alman basını, TIR'ın Polonyalı sahibinin, aracın şoförü ile Pazartesi saat 16.00'dan itibaren irtibatının kesildiğini açıkladığını yazmıştı.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN