Almanya: ABD ile birlikte çalışarak Suriye ve Libya'da daha aktif olacağız

Almanya: ABD ile birlikte çalışarak Suriye ve Libya'da daha aktif olacağız

Almanya Dışişleri Bakanı Maas, "Biden'ın göreve gelmesiyle birlikte, ABD ve AB birlikte çalışarak Suriye ve Libya gibi bölgelerde yaşanan boşlukları biz doldurmalıyız. Bunun tekrar yaşanmasını önlemeliyiz" dedi.

Der Spiegel dergisine açıklamalarda bulunan Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, "Joe Biden'ın başkanlığa seçilmesiyle birlikte ABD'nin uluslararası arenaya dönüşü birçok şeyi değiştirecek, çünkü Avrupa Birliği'de işbirlikçi yaklaşımdan yana" ifadesinde bulundu.

Biden’ın Dışişleri Bakanı olarak görev yapması beklenen Antony Blinken’le konuşup konuşmadığı sorulan Maas, "Biden görevi 20 Ocak’tan itibaren devralacak. Washington’ın bu süreçle ilgili belli kuralları var. O yüzden herhangi bir iletişim olmadı" dedi.

"ÇOK UZUN ZAMANDIR BEKLİYORDUK"

Daha önce Blinken’le yüz yüze hiç karşılaşmadığını belirten Maas, “Bir araya gelmedik ancak, Dışişleri Bakanlığı’nda görev aldığı önceki dönemde yaptıklarını takip ettim. Blinken, uluslararası iş birliği ve sorumluluğa adanmış biri. Bunu çok uzun zamandır bekliyorduk" ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE VE RUSYA'YI DURDURMALIYIZ"

"ABD ve AB stratejik olarak tekrar daha yakından çalışmalı" diyen Maas, "Libya'da ve Suriye'de olduğu gibi bir iktidar boşluğu bırakamayız. Bu boşluk daha sonra Rusya veya Türkiye gibi diğer ülkeler tarafından dolduruluyor. Bunun tekrar yaşanmasına izin veremeyiz" diye konuştu.

"Artık otokrat liderlere oyunlarını oynayacak alan bırakamayız" diyen Maas, "Avrupalılar olarak biz ABD ile ittifakımızda barışın, demokrasinin ve insan haklarının garantörü olma konusunda üzerimize düşeni yapmaya hazırız" ifadelerini kullandı.

Haas, Der Spiegel muhabirinin, "NATO kendini bir değerler topluluğu olarak görür. Sizce üyeler arasında Erdoğan yönetimindeki Türkiye, hukukun üstünlüğüne uymayan Macaristan ve Polonya gibi ülkeler varken bu söyleme ne kadar güvenilir? "sorusuna şu yanıtı verdi;

"Bu yüzden NATO'nun siyasi biz organizasyon olarak rolünü güçlendirmeliyiz. Ortak değerleri tartışabilecek bir alan yok. Bu alanı yaratmalıyız."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN