Trump yalnız kaldı: Beyaz Saray Sözcüsü de yenilgiyi kabul etti

Trump yalnız kaldı: Beyaz Saray Sözcüsü de yenilgiyi kabul etti

Beyaz Saray Basın Sözcüsü Kayleigh McEnany, senato seçimleriyle ilgili yaptığı bir açıklamada Joe Biden'ın seçimleri kazandığını kabul etmiş oldu: Koltukları kaybedersek bu ülkede karar verici oyu bilin bakalım kim verecek? Kamala Harris.

Beyaz Saray Basın Sözcüsü Kayleigh McEnany, katıldığı bir yayında Joe Biden'ın ABD Başkanlığını kazandığını kabul etmiş oldu.

Georgia'da gerçekleşecek Senato seçimlerinin önemine vurgu yapan McEnany, "Koltukları kaybedersek bu ülkede karar verici oyu bilin bakalım kim verecek? Kamala Harris" dedi. 

The Guardian'ın haberine göre, Fox News'ta bir programa konuk olan Beyaz Saray Basın Sözcüsü Kayleigh McEnany, Georgia eyaletinde Senato'nun kontrolünü belirlemek için Ocak ayında gerçekleşecek seçimlerden bahsederken "Eğer Senato'daki iki koltuğu kaybedersek, bu ülkede karar verici oyu bilin bakalım kim verecek? Kamala Harris" dedi. 

TRUMP SONUÇLARI KABUL ETMİYOR

Joe Biden'ın 20 Ocak'ta ABD'nin 46. Başkanı olarak görevine başlaması beklenirken Trump seçim sonuçlarını kabul etmeyi reddediyor. Washington Post'un aktardığına göre, Kongre'deki Cumhuriyetçilerde yalnızca 249 kişinin 27'si Biden'ın zaferini kabul ediyor.

NE OLMUŞTU?

ABD'de 3 Kasım'da yapılan başkanlık seçimlerini, Demokratların adayı Joe Biden kazanmıştı. 

Rekor katılım ile gerçekleşen 59'uncu başkanlık seçimlerinde Biden, ülke genelinde yaklaşık 74 milyon 873 bin seçmenin oyunu almıştı. 

ABD Başkanı ve Cumhuriyetçi aday Trump ise seçimlerde 'hile' yapıldığını ve asıl kazananın kendisi olduğunu öne sürmüştü. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN