Joe Biden'ın oğluna vergi soruşturması

Joe Biden'ın oğluna vergi soruşturması

ABD'nin seçilmiş başkanı Joe Biden'ın oğlu Hunter Biden hakkında federal savcılar soruşturma başlattı.

Konuya ilişkin yazılı bir açıklama yapan ABD başkanlığına seçilen Joe Biden'ın oğlu Hunter Biden, vergilerinin soruşturma altında olduğunu duyurdu.

Soruşturmanın Delaware eyaletinde federal savcılar tarafından yürütüldüğünü belirten Hunter Biden, ''Dün ilk kez Adalet Bakanlığı'nın Delaware'deki ofisinin avukatımı bilgilendirdiğini ve vergilerim hakkında soruşturma yürütüldüğünü öğrendim'' dedi.

Hunter Biden, tarafsız bir soruşturmanın vergi işlerini ''yasal ve gereğine uygun şekilde'' hallettiği sonucuna ulaşacağından emin olduğunu belirtti.       

Biden'ın geçiş ekibi ise soruşturmaya ilişkin, ''Joe Biden'ın oğluyla gurur duyduğu'' açıklamasını yaptı.      
Hunter Biden, seçim sürecinde sık sık Cumhuriyetçilerin hedefi haline gelmiş,  Joe Biden'ın, başkan yardımcılığı yaptığı dönemde oğlu Hunter Biden'ın Ukrayna menşeli enerji firmasıyla ilişkilerine müdahil olduğu ve bu firmayı soruşturan başsavcının görevden alınması için Ukrayna'ya baskı yaptığı iddia edilmişti.      

TRUMP UKRAYNA'YA BASKI YAPMIŞTI

ABD Başkanı Donald Trump 2019 yılında, Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy'den, 2020 seçimlerindeki olası rakibi Joe Biden ve ailesi hakkında soruşturma başlatmasını istemişti.

ABD istihbaratından bir yetkili, olan biteni bir şikayet dilekçesine dönüştürüp, Trump hakkında soruşturma başlatılmasını sağlamıştı. Trump'ın şahsi çıkar için görevini kötüye kullandığı ve yabancı bir ülke liderinin 2020 seçimlerine müdahale etmesini istediği gerekçesiyle görevden azli istenmişti. ABD Senatosu, Trump'ın azli istemini reddetmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN