Almanya bağışıklık haritasıyla aşı yapacak

Almanya bağışıklık haritasıyla aşı yapacak

Korona salgını ile mücadelede başarı elde eden ülkeler arasında bulunan Almanya, 100 bin testle virüsün bağışıklık haritasını çıkarıp, tüm birimlerin bilgi ve deneyimini bir araya getirip aşı üretecek.

Avrupa’da salgın sebebiyle can kaybının en düşük olduğu ülkelerden olan Almanya’da, bilim insanları Covid-19’a karşı kaç kişinin bağışıklık kazandığını öğrenmek için 6 farklı kuruluş çatısı altında çalışma başlattı.

Yaklaşık 100 bin kişinin kan örneklerinin incelenmesini amaçlayan araştırmayla Covid-19’un kaç kişiye bulaştığı ve toplamda kaç kişiyi öldürdüğü bulunmaya çalışılacak.

Bu sayede ülkedeki insanla rın bağışıklık sistemi mercek altına alınarak aşı geliştirilmesi işlemleri kolaylaşacak. Bilim insanları bu çalışmanın sonuç vermesi durumunda okul ve fabrikaların açılıp, konser ve diğer toplu katılımlı etkinliklerin yeniden normale dönebilmesi ile ilgili kararların alınabileceğini belirtiyor.

Araştırmalar planlandığı gibi giderse ilk sonuçlar nisan ayı sonunda elde edilecek. Der Spiegel’in haberine göre dev projeye Helmholz Salgın Hastalıkları Merkezi, Almanya Salgın Araştırma Merkezi, NAKO Sağlık Araştırmaları Kurumu, Robert Koch Enstitüsü, Virüs Enstitüsü ve kan bağışı merkezleri destek verecek.

Ancak şimdiye kadar yapılan testlerin sonuçlarında toplumun yaklaşık yüzde 90’ının bağışıklık kazandığı, diğer tip koronavirüslerin de gözüktüğü belirtiliyor. Almanya’da vakası sayısı 50 bin, ölü sayısı ise 342.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN