Almanya’da koronavirüs vaka sayısı dört ay sonra en yüksek seviyede

Almanya’da koronavirüs vaka sayısı dört ay sonra en yüksek seviyede

Almanya’da son son 24 saatte 1707 koronavirüs vakası tespit edildi. Bu rakam Nisan ayının sonlarından bu yana ülkede kayıtlara geçen en yüksek yeni vaka sayısı oldu.

Almanya'da salgın hastalıklar konusunda yetkili Robert Koch Enstitüsü'nün Perşembe sabahı yayınladığı verilere göre, son bir gün içerisinde koronavirüs (Kovid-19) testi pozitif çıkanların sayısı 1707 olarak kayıtlara geçti. En son 26 Nisan tarihinde bu rakamdan daha yüksek olan günlük 1737 yeni vaka sayısı kaydedilmişti.

Almanya'da Nisan başında koronavirüse bağlı Kovid-19 hastalığına yakalanan kişi sayısı 6 binin üzerinde seyrederken, bu rakam kısa zamanda epey azalmıştı. Temmuz sonundan bu yana ise yeni vaka sayılarında artış kaydediliyor.

Almanya'da yapılan test sayısı da artırıldı. Robert Koch Enstitüsünün verilerine göre, 27 Temmuz'dan 2 Ağustos'a kadar olan hafta içerisinde 578 bin test yapılırken, iki hafta sonra bu sayı 875 binin üstüne çıkmıştı.

20-26 Nisan haftasında ise yapılan test sayısı 364 bin olarak olarak bildirilmişti. O dönemde koronavirüs test sayısına göre test sonucu pozitif çıkanların oranı yüzde 5’iken, şu anda bu oran yüzde 1 civarında.

Robert Koch Enstitüsü birkaç gün önce yaptığı açıklamada, artan vaka sayısının şu anda yalnızca artan test sayısı ile açıklanamayacağını duyurmuştu. Helmholtz Salgın Hastalıkları Merkezi'nden Gerard Krause da yaptığı açıklamada "Pozitif testlerdeki artış sadece test sayısındaki artıştan kaynaklanmıyor" demişti.

Perşembe sabahı açıklanan verilere göre koronavirüse bağlı pandeminin başlagıcından bu yana Almanya’da en az 228 bin 621 kişi bu hastalığa yakalandı. Hastalığa bağlı olarak gerçekleşen ölümler 9 bin 253 olarak kayıtlara geçerken, 204 bin 800 kişinin de hastalığı yendiği belirtildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN