Çalışacak dönerci bulamayınca "Döner akademi" kurdu! Burada yetişen aşçı ve garsonlara asgari ücretin üç katı maaş verecek!

Çalışacak dönerci bulamayınca "Döner akademi" kurdu!  Burada yetişen aşçı ve garsonlara asgari ücretin üç katı maaş verecek!

Adana'da iki, Fas ve Irak'ta ise birer şubesi bulunan dönerci Mehmet İkram Taş, yeni bir şube açmak istedi. Ancak çalıştıracak işçi bulamadı. İkram Taş bunun üzerine 'Döner akademi' kurarak dünyada bir ilke imza attı.

Adana'da dönerci şubesi ile faaliyet göstererek şubeleşmeye giden Mehmet İkram Taş, çalıştıracak eleman bulamadı. Mehmet İkram Taş bunun üzerine sürpriz bir hamle imza atarak 'akademi’ kurmaya karar verdi. Kısa süre içerisinde faaliyete geçecek olan akademide yetişen ustalar, asgari ücretin 2-3 katı maaşla çalışmaya başlayacak.

Adana'da iki, Fas’ta ve Irak’ta ise birer şubesi bulunan ‘Piton Döner’in sahibi Mehmet İkram Taş, gelen talepleri değerlendirmek için daha fazla şube açmak istedi.

Ancak şubelerde çalıştıracak eleman bulamayınca bu şubeleri açamadı. Daha sonra eleman sorunu için çözüm arayan Taş, merkez Seyhan ilçesinde bulunan Sanayi Sitesi içerisinde ‘Piton Döner Akademi’ adı altında 5. şubesini açmaya karar verdi.

Burada hem döner ustası yetiştirilecek hem de şube, bölgeye hizmet verecek. Söz konusu şubede yetişen ustalar ise ‘Piton Döner’in yeni açılacak yurt içi ve yurt dışı şubelerinde asgari ücretin 2-3 katı ücretle işe başlayacak.

"DÜNYADA İLK OLDU"

İlk kez bir dönercinin akademi açtığını belirten Mehmet İkram Taş, “Sürekli yurt içi ve yurt dışında şube talebi geliyordu. Ancak eleman bulamadığımız için şube açmayı hep erteliyorduk. Sonunda aklımıza bir şube açalım, orada da eleman yetiştirelim fikri geldi. Sanayi Sitesi’nde bir yer tuttuk ve tadilatına başladık. İnşallah 1 ay içerisinde burası faaliyete girecek. Hem şubemiz olacak hem de döner ustaları burada yetişecek” dedi.

İkram Taş, açıklamalarını şu şekilde noktaladı:

"İlk duyuruyu yaptığımız günden bu yana çok fazla kayıt aldık. Sonuçta bu akademiyi bitirenlerin işi hazır olacak. Yurt içi ve yurt dışında çalışma şansları olacak. Yurt dışında çalışanlara dolar üzerinden maaş ödenecek. Dönerciliğin akademisi dünyada ilk oldu."

YORUMLAR (1)
1 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN