Eren Erdem 8 katlı binanın enkazına girdi: 'İçeriden ses geliyor ama arama kurtarma ekibi yok'

CHP Parti Meclis Üyesi Eren Erdem 9 saat arayla yaşanan iki depremin yerle bir ettiği Hatay'ın Antakya ilçesinde incelemelerde bulundu. Erdem, kentte büyük bir koordinasyon krizinin yaşandığına işaret etti. Depremde yıkılan 8 katlı bir binanın enkazına giren Erdem "İçeride hala hayatta olan insanlar var. Ses geliyor ama arama kurtarma ekibi yok." diyerek yaşananlara isyan etti.

6 Şubat’ta merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki deprem, 10 ilde yaklaşık 13,5 milyon kişinin yaşadığı bölgeyi yıkıma uğrattı. Binlerce kişinin hayatını kaybettiği depremden sağ kurtulanlar ise dondurucu soğuk, açlık ve susuzlukla mücadele ediyor. Can pazarının yaşandığı birçok noktada henüz ulaşılmamış enkazlarda depremzedeler kurtarılmayı bekliyor.

Ağır bir yıkımın yaşandığı kentlerden biri de Hatay oldu. Kentin neredeyse yarısının yerle bir olduğu depremde kamu binaları, hastaneler, karayolları ve binlerce bina yıkıldı. Depremin üzerinden 48 saat geçmiş olmasına rağmen hala ulaşılamayan ve içinde insanların hayatta olduğu birçok enkaz bulunuyor. Kendi çabalarıyla enkazlardan kurtulanlar ve evleri zarar görenler zor koşullarda yaşamını sürdürmeye çalışıyorlar.

CHP Parti Meclis Üyesi Eren Erdem depremin hemen ardından Antakya'ya giderek ilçedeki eksiklikleri yerinde tespit edip depremzedelerle görüştü.

"İÇERİDEN SES GELİYOR AMA ARAMA KURTAMA EKİBİ YOK"

Depremde yıkılan 8 katlı bir binanın enkazına giren ve kurtarma çalışmalarına katılan Erdem, enkazdan gelen sesleri dinledi. Erdem "İçeride hala hayatta olan insanlar var. Ses geliyor ama arama kurtarma ekibi yok." diyerek yaşananlara isyan etti.

"BURADA DURUM HİÇ İYİ DEĞİL"

Erdem, "Burada durum hiç iyi değil. Hiçbir şey yok. Ekmek yok, su yok, elektrik yok, yardım yok, arama kurtarma çalışmaları çok yetersiz. Enkazlarda çok sayıda insan var hayatta. Birçok yerden mesaj geliyor, 'yakınlarımız şurada enkaz altında' diye. Büyük bir koordinasyon krizi var burada. Nasıl bir koordinasyon çalışması yapılacağına dair bir fikir de yok burada. Burada olan tek şey ne yapacağını bilmeyen insanların çaresizce yaşamaya çalışmaları. Bu enkaz çalışmaları nerede? Bazı yerlerde yapılıyor bazı yerlerde yapılmıyor. Allah yardımcımız olsun" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

Güncel Haberleri