İkinci el otomobil piyasası hareketlendi! Fiyatları adım adım yükseliyor, araba pazarları kaynadı!

Sıfır araç piyasasında yaşanan zamlı süreç ile tedarik sorunları sonrasında milyonlarca vatandaş ikinci el otomobil piyasasına yöneldi. İkinci el otomobil fiyatları yaşanan talep ile birlikte artış gösterdi. Bayram öncesinde dikkat çeken ikinci el otomobil piyasasında büyük zamlar yaşanıyor. Sıfır araç piyasasında yaşanan durgunluk ikinci el piyasasına yansıdı. İşte tüm detaylar...

İKİNCİ EL OTOMOBİL PİYASASINDA HAREKETLİLİK BAŞLADI

Son zamanlarda yaşanan sıfır otomobil tedarik sorunları ile birlikte milyonarlarca otomobil hayali kuran vatandaş ikinci el piyasasına yönelim gösterdi. İkinci el otomobil piyasasında talebin yükselmesiyle birlikte fiyatlarda büyük bir artış yaşandı. Galericiler tarafından yorumlanan araç piyasası ise sattıkları otomobili aynı fiyata geri alamadıkları yönünde oldu.

İstanbul Motorlu Araç Satıcılar Derneği (İMAS) Başkanı Hayrettin Ertemel, Milliyet gazetesine yaptığı açıklama ile birlikte ikinci el otomobil piyasasına değindi. ÖTV matrah güncellemesi ile birlikte otomobil fiyatlarındaki talebin yükseldiği belirtilirken talep karşısında fiyatların da yükseldiğini açıkladı.

Talebin yanı sıra artan maliyetler de fiyatların yükselmesindeki diğer etkenler arasında bulunduğu paylaşıldı. İkinci el otomobil piyasasında aralık ve mart ayı ile birlikte yüzde 30'a varan zamlar beklendiğini açıkladı.

10 YAŞ VE ÜZERİ OTOMOBİLDE YOĞUN TALEP

İkinci el otomobil piyasasında talebin artmasıyla birlikte yüksek talep 5 yaş ve üzeri otomobiller görülüyor. En yüksek talep ise 10 yaş ve üzeri otomobillerde olduğu dikkat çekti. Taleplere bakıldığında ise en fazla tercih edilen marka ve model araçlar ise C segmenti aile otomobilleri olduğu açıklandı.

Ertemel tarafından yapılan açıklamaların devamında araçların yerli üretim olduğundan emsallerine göre avantajlı fiyatlandırılması ile tercih edildiğini belirtti. Piyasa şartları hakkında konuşan Ertemel koşullar gereği önümüzdeki günlerde otomobil piyasasının yükseleceğini öngördüğünü belirtti. Otomobil almak isteyen vatandaşlara ise bugün için en doğru zaman olarak bahsetti.

OTOMOBİL PİYASASINDA ÇİP VE HAMMADDE KRİZİ

Küresel anlamda yaşanan çip sorunu ve hammadde sorunu ile birlikte üretimin büyük oranda etkilendiği biliniyor. Bu sebepler dolayısıyla otomobil sektöründeki üretim oldukça kısıtlı. Fakat bu durumda enflasyonun yükseliş gösterdiği ve fiyatların artacağı düşüncesi ile birlikte yatırım aracı olarak görülen otomobillerde talep düşünülenden de fazla.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

Güncel Haberleri