IŞİD üyesi Denizli'de tutuklandı: Reina saldırısı soruşturmasında sınır dışı edilmişti

IŞİD üyesi Denizli'de tutuklandı: Reina saldırısı soruşturmasında sınır dışı edilmişti

Reina’daki 39 kişinin hayatını kaybettiği saldırıda yakalanan ve bunun sonrasında sınır dışı edilip sahte pasaportla Suriye’ye gitmek için Türkiye’ye giriş yapan Özbek uyruklu IŞİD üyesi, gözaltına alındığı Denizli’de tutuklandı.

Denizli İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 2017 yılında yılbaşı gecesinde İstanbul'daki eğlence merkezi Reina saldırısı kapsamı bütününde yapılan soruşturmada sınır dışı edilen Özbekistan uyruklu A.A.'nın Denizli'ye geldiğini belirledi.

TUTUKLANDI

A.A., dün düzenlenen operasyonla gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından, bugün adliyeye sevk edilen A.A., çıkarıldığı mahkeme tarafından 'IŞİD örgüt üyesi' olmak suçundan tutuklandı.

A.A.'nın 2017 yılında sınır dışı edilen A.A.'nın terör faaliyetlerini yeniden yürütmek için Suriye'ye giriş, çıkış yaptığı ardından da 'Z.R.' adına düzenlenen sahte Kırgızistan pasaportu ile Türkiye'ye giriş yaptığı belirlendi.

YORUMLAR (5)
5 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN