Kurbanlık fiyatları dudak uçuklatıyor! Fiyatı gören kesmekten vazgeçiyor: Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak?

Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte milyonlarca vatandaş kurbanlıkların fiyatlarını araştırmaya başladı. 28 Haziran tarihine denk gelen Kurban Bayramı için hazırlıklar şimdiden başladı. İbadetini yerine getirmek isteyen vatandaşlar ise fiyatlar karşısında dondu kaldı. Peki kurbanlık fiyatları ne kadar oldu? İşte tüm detaylar...

KURBANLIK FİYATLARI UÇUYOR

Kurban Bayramı'na son 28 günün kalmasıyla birlikte vatandaşlar araştırmalara başladı. Milyonlarca vatandaşın gündeminde yer alan kurbanlık fiyatları dudak uçuklatıyor. İbadetini yerine getirmek adına kurbanlık arayışına giren vatandaşlar meraklı soruları araştırıyor.

Kurban Bayramı'na dair en çok merak edilen sorulardan birisi de tatil süresi oldu. Kurban Bayramı'nda tatilin kaç gün olacağına dair yetkili isimlerden açıklamalar bekleniyor. İbadetini yerine getirmek amacıyla kurban fiyatlarını araştıran vatandaşlar pazar pazar geziyor.

HİSSE BAŞINA FİYAT VE KİLO

2023 yılı ile birlikte yükseliş sağlayan kırmızı et fiyatları kurban fiyatlarını da etkiledi. Yem fiyatlarındaki artış sonrasında üreticiler çareyi kurban fiyatlarına zam yapmakta buldu. Son zamanlarda piyasada yer alan iddialara göre kurbanlık fiyatları 150 bin TL'ye kadar yükseldiği söyleniyor.

Fakat gelen açıklama ile iddialar yalanlanarak fiyatların 6 bin TL'den başlayarak 110 bin TL'ye kadar yükseldiği bilgisi paylaşıldı. Hisse fiyatları ise 8 bin TL ile 11 bin TL arasında değişiklik gösteriyor. Hisseye düşen kırmızı et kilosu 25 ile 38 kilogram arasında değişiyor. Hazır kesilmiş kurbanlık kırmızı et kilo fiyatı ise 320 TL seviyesinde bulunuyor.

KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN OLACAK

Haziran ayına girilmesiyle birlikte Kurban Bayramı tatiline dair meraklı arayışlar devam ediyor. Bayram tatilinin kaç gün olacağını araştıran vatandaşlar pazartesi ve salı günlerinin de birleştirilmesi halinde tatilin 9 güne kadar yükselebileceği bilgisini paylaşıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

Güncel Haberleri