Meteoroloji kırkikindi alarmı verdi! O illere felaketi yaşatacak: Tek tek açıklandı

Son dakika haberi... Mayıs ayının başında etkili olan sıcak hava dalgası yerini yağışlara bırakmış durumda. İstanbul ve çevresinde yer yer yağışlar görülürken uzmanlardan kritik uyarı geldi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü son dakika olarak uyardı. Halk arasında 'kırkikindi' olarak bilinen yağışlar tüm yurdu etkisi altına alacak. O illere felaketi yaşatacak! Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen tek tek açıkladı. O günlerde sakın dışarı çıkmayın.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü son dakika hava durumu raporunu paylaştı. Haziran ayına doğru girerken yağışlar tüm yurdu etkisi altına alacak. Meteoroloji halk arasında 'kırkikindi' olarak bilinen yağışların o tarihlerde ülkeyi etkisi altına alacağını duyurdu. O illere felaketi yaşatacak! Ünlü Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, tek tek açıkladı. O günlerde sakın evden dışarı çıkmayın. İşte son dakika hava durumu haberinin detayları...

METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN SON DAKİKA UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Türkiye genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu (Şırnak ve Hakkari hariç), Güneydoğu Anadolu’nun kuzeyi, Gaziantep ve Kilis çevreleri ile Van’ın batı kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların Marmara’nın doğusu, İç Ege, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz’in iç kesimleri ile Burdur, Antalya, Osmaniye, Kahramanmaraş, Sivas, Tokat, Ordu ve Malatya çevrelerinde yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor. Güneydoğu Anadolu'da toz taşınımı görüleceği tahmin ediliyor. Ege ve Akdeniz'de sıcaklıkların 3 ila 5 derece azalması beklenirken, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmaması bekleniyor.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

KUVVETLİ YAĞIŞLAR GELİYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan değerlendirmede Marmara’nın doğusu, İç Ege, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz’in iç kesimleri ile Burdur, Antalya, Osmaniye, Kahramanmaraş, Sivas, Tokat, Ordu ve Malatya çevrelerinde sağanak yağışların kuvvetli olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anından kuvvetli rüzgar, dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması yönünde çağrı yapıldı.

ÜNLÜ METEOROLOG UYARDI: KIRKİKİNDİ YAĞIŞLARI GELİYOR, O İLLERDE YAŞAYANLAR DİKKAT!

Halk arasında 'kırkikindi' olarak bilinen yağışların ülkemize geleceğini belirten ünlü Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, "Öğlen saatlerinde başlıyor, öğleden sonra şiddetini arttırıyor. Bu tür yağışları biz çok sık görmeye başladık Türkiye'de. İç Ege, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Akdeniz, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzey ve batısı, Karadeniz'in iç kesimlerine doğru bu tür yağışları göreceğiz. Batı'da da Eskişehir, Denizli, Afyon, Bilecik, Ankara'nın kuzey kesimlerinde bu tür yağışlar biraz şiddetli olabilir. Yağışlar esnasında rüzgar hızı artar, şimşek, yıldırım olasılığı var. Hatta küçük çaplı dolu ihtimali de bu saydığımız bölgelerde mevcut." uyarılarında bulundu.

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

28 MAYIS 2023 PAZAR GÜNÜ

29 MAYIS 2023 PAZARTESİ GÜNÜ

30 MAYIS 2023 SALI GÜNÜ

31 MAYIS 2023 ÇARŞAMBA GÜNÜ

1 HAZİRAN 2023 PERŞEMBE GÜNÜ

Yorum Yap
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Güncel Haberleri