Kültür Bakanlığı 34 ilde personel alacak: Bu yıl KPSS'ye girenlere müjde!

Milli Eğitim Bakanlığı sözleşmeli personel alımı yapacağını açıkladı. KPSS puanı düşük olan 171 sözleşmeli personel alımı ile ilgili 2023 uygunluk kriterleri de belli oldu. İşte detaylar..

Milli Eğitim Bakanlığı yeni personel alımı yapacak. Kültür Bakanlığı'nın bünyesine 171 personel istihdam edilecek. KPSS puanı düşük olan 4 sektörde toplam 60 KPSS puanı ile başvurabilirsiniz.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın geçtiğimiz günlerde açıkladığı zorunlu kontenjanlar devam ediyor. Kültür Bakanlığı, KPSS puanı düşük 171 sözleşmeli işçi alımı yapıyor. KPSS sınavından alınan puanları sıralamalarına göre dört farklı alanda toplam 171 yeni işe alım yapılacak.

BAŞVURU SÜRECİ SONA ERİYOR

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, bakanlık bünyesine 171 yeni personel alımı yapılıyor. 23 Ocak 2013 tarihinde başlatılan başvuru süreci, 6 Şubat 2023 tarihinde sona erecek. Henüz başvuru yapmamış olanlar internet ortamı üzerinden başvurularını yapabilirler.

"171 sözleşmeli personel alımı kontenjanları"

İşe alınan tüm çalışanlar Türkiye'nin çeşitli yerlerinde bulunacaktır. Türkiye'nin farklı illerinde görev yapan 171 yeni işe alım ile ilgili iş yerleri de açıklandı. İstanbul ve İzmir başta olmak üzere alımlar Afyonkarahisar, Batman, Bingöl ve Bitlis'te de gerçekleştirilecek. Ayrıca alımlar, Bolu, Burdur, Denizli, Eskişehir'de de olacak. Gümüşhane, Hatay, Kars, Kayseri ve Konya'da da alım yapılacağı konusunda bilgi verilirken Kütahya, Muğla, Samsun ve Sivas'ta alım yapılacak iller arasında yer alıyor.

Ayırca Şırnak, Van, Ağrı ve Antalya'da personel alımı yapılacak iller arasında olduğu bildirilirken, Çanakkale, Edirne, Uşak ve Bursa'da personel alımı yapacak. Yapılan açıklamada Erzurum, Kastamonu, Mersin ve Tokat'ta personel alımı yapılacak iller listesinde yer alırken Yozgat, Zonguldak ve Adana'da bu listenin içinde bulunuyor. Bu kapsamda 29 kişinin büro personeli, 54 kişinin güvenlik görevlisi olarak, 5 kişinin şoför ve 83 kişinin de temizlik personeli olarak alınacağı bildirildi.

Başvurular ise 6 Şubat günü sona erecek olup adaylar başvurularını internet üzerinden online olarak yapabilirler..

Hayat Haberleri