Kar elde etmeden satış yapacakları ülkeyi açıkladılar

Küresel salgın koronavirüse karşı ABD'li Pfizer ve Alman Biontech'in geliştirdiği aşının fiyatlandırmasıyla ilgili Pfizer CEO’su Albert Bourla’dan önemli bir açıklama geldi. Aşının fiyatı ülkeden ülkeye değişeceği öğrenildi.

İngiltere'nin kullanmaya başladığı Pfizer ve Biontech tarafından geliştirilen ve BNT162b2 adı verilen koronavirüs aşısın fiyatı ülkelere göre değişiklik gösterecek. Pfizer CEO’su Bourla, Afrika’ya kar amacı gütmeden aşıyı vereceklerini söyledi.

Pfizer koronavirüs aşılarını ülkenin GSYİH'sine göre fiyatlandırmaya karar verdi. Amerikan ilaç firmasının İcra Kurulu Başkanı Albert Bourla, Uluslararası İlaç Üreticileri ve Dernekleri Federasyonu (IFPMA) tarafından düzenlenen sanal bir basın toplantısında konuştu.

AFRİKA’YA KAR AMACI GÜTMEDEN VERECEĞİZ

Aşının fiyatının ülkeden ülkeye göre değişeceğini belirten Bourla, “Fiyatımızın temeli aşıyı hızlı bir şekilde herkesin kullanımına sunmamız. Katmanlı bir fiyatlandırmamız var. Gelişmiş ülkelerin yüksek bir fiyat, gelişmekte olan ülkelere ondan daha az bir fiyat talebimiz oldu. Gelişmemiş ve fakir ülkelere ise, örneğin Afrika’nın birçok ülkesine aşıyı kar amacı gütmeden vereceğiz” ifadelerini kullandı.

ABD’DE 19,5 DOLAR

NTV'de yer alan habere göre, Bourla, “Gelişmiş ülkelere de yüksek fiyat olmayan fiyatlar ödeyecekler. ABD’ye aşı, bir kişinin ortalama bir öğünü olan 19,5 dolar fiyatıyla verilecek” dedi

Şirketin aşıyı göndermek için çeşitli hükümetlerle görüşmelerinin sürdüğünü belirten Bourla, ayrıca aşıların -70 derecede saklanması konosuyla ilgili de çalıştıklarını, bu konuda yeni bir formülasyon üzerinde durduklarını belirtti.

SUUDİ ARABİSTAN'DAN PFİZER -BİONTECH AŞISINA ONAY

Suudi Arabistan'da Pfizer ve Alman BioNTech firmaları tarafından üretilen yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısı hem alınması hem de kullanılması için için tescil edildi.

Suudi Arabistan Gıda ve İlaç Dairesi, Pfizer-BioNTech Kovid-19 aşısının ithalatını ve kullanımını tescil ettiğini açıkladı.

Daireden yapılan açıklamada, ithalat ve kullanım için gerekli gerekli prosedürlere başlanacağı belirtildi.

İngiltere, Pfizer-BioNTech'in Kovid-19 aşısını 2 Aralık'ta aldığı bir kararla onaylamıştı. Kanada aşının kullanımına dün onay vermişti.

TÜRKİYE'DE AŞIDA SON DURUM

Çinli Sinovac firmasının ürettiği aşıdan 50 milyon doz sipariş edilmişti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 11 Aralık’ta bir bölümü Türkiye’ye teslim edilecek aşıların, üçüncü faz çalışmalarından ve Türkiye’deki denetimlerden çıkacak sonuçlara göre yıl bitmeden uygulanmaya başlayacağını duyurmuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Türkiye koronavirüs tablosunda son durum: Vefat sayısında yeni rekor
Son dakika! Kanada, Pfizer ve BioNTech’in aşısına onay verdi
Çin'den gelecek koronavirüs aşısının maliyeti belli oldu

Koronavirüs Haberleri