İsmet Berkan: Ekonomik olarak yalancı baharı yaşıyoruz

Ali Bayramoğlu ile İsmet Berkan canlı yayında gündemin öne çıkan başlıklarını değerlendirdi. 'Ekonomik anlamda yalancı baharı yaşıyoruz' diyen İsmet Berkan, "Geleceğin rahat geçeceğini düşünüyorlar lakin kolay geçmeyecek" dedi.

KARAR TV Youtube kanalında yayınlanan 'Sadece Gündem' programında Ali Bayramoğlu ve İsmet Berkan gündemin öne çıkan başlıklarını değerlendirdi. Ekonomide enflasyonun uzun süre çift hanelerde olacağını belirten İsmet Berkan, "Bütçe açığımız uzunca bir süre yüksek seviyede olacak" yorumunda bulundu.

"BU SEÇİM ATMOSFERİNDE BAZI DENGELER KIRILDI"

AYM Başkanı Zülfü Arslan'ın Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) 61. kuruluş yıldönümü nedeniyle düzenlenen “Yüzüncü Yılında Cumhuriyet ve Anayasa Yargısı” Sempozyumu'nda yargı bağımsızlığına dikkat çekerek yaptığı konuşma üzerine Ali Bayramoğlu, "Zülfü Arslan'ın bu yaptığı konuşma artık bir beklentisi kalmamış, kendi itibarını ön plana almış bir mahkeme başkanının yapmış olduğu bir konuşma. Demek istediği de çok açık. Hünkar dediği ise belli ki Erdoğan. Bu seçim atmosferinde bazı dengeler kırıldı. Hep 'Erdoğan önde ve kazanacak' dediğimiz seçimler yaşadık. Psikolojik üstünlük muhalefetteyken bu dönemde yapılan açıklamalar böyle bir iklimin yansıması" dedi.

"UZUN YILLAR YÜKSEK ENFLASYONLA YAŞAYACAĞIZ"

İlerleyen yıllarda da Türkiye'nin yüksek enflasyonla mücadele etmeye devam edeceğini söyleyen İsmet Berkan, "Ekonomik olarak yalancı baharı yaşıyoruz. TÜİK'in yaptığı araştırmada geleceğe dair iyimserlik düzeyinde bir artış var. Bu iyimserliğin yükselmesinin sebebi insanların kendilerine verilen vaatler ve gelirlerinin artışa geçmesi. Geleceğin de rahat geçeceğini düşünüyorlar. Devlet enflasyon vergisi isteyecek. Bütçe açığımız ise uzunca bir süre yüksek seviyede olacak. Enflasyon yoluyla da devlet içeriden ya da dışarıdan borçlanma yoluyla temin edecek. Biz yüksek enflasyon altında uzun yıllar yaşamaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

Karar Tv Haberleri