Tam tahıllı, beyaz ekmek, tandır ekmeği hangisinde kaç kalori var? Ekmek türlerine göre kalorileri

En temel gıdaların arasında zirve konumunda olan bir gıda var ise oda ekmektir. Tam tahıllı, beyaz ekmek, tandır ekmeği gibi pek çok ekmek çeşidi bulunmaktadır. Bununla beraber ekmeklerin bin bir çeşidinin olmasının yanı sıra bu ekmek çeşitlerinin birbirinden farklı kalori miktarları vardır. Peki, bir dilim ekmek kaç kalori? Hangi ekmek kaç kalori içerir? İşte ekmek çeşitleri ve kalori miktarları…

Diyet yapanlar ve kilosuna dikkat edenler tarafından hemen hemen her besinin kaç kalori olduğu araştırılıyor. Bu besinlerin arasında en önemlilerinden birisi de ekmek oluyor. ülkemizde beyaz ekmek, çavdar ekmeği, kepekli ekmek gibi oldukça fazla ekmek çeşidi bulunuyor. Bu ekmeklerin kalori değerleri ise birbirinden tamamen farklılık gösteriyor. Bunun yanı sıra kilosunu kontrol altında tutmak isteyenler ve sağlıklı beslenenler için ekmeğin besin değeri ve kalori miktarı büyük bir önem taşıyor.


HANGİ EKMEK KAÇ KALORİ?

Hangi ekmek kaç kalori? Sorusu kilo kontrolü yapanların ve diyette olanların merak ettiği konular arasında. İşte çeşitlerine göre 1 dilim ekmek kalori değerleri şöyle:

• 1 dilim beyaz ekmek 90 kalori

• 1 dilim kepekli ekmek 65 kalori

• 1 dilim çavdar ekmeği 75 kalori

• 1 adet beyaz sandviç ekmeği 136 kalori

• 1 dilim tost ekmeği 75 kalori

• 1 dilim kızarmış ekmek 37 kalori

• 1 dilim mısır ekmeği 105 kalori

• 1 adet hamburger ekmeği 165 kalori


EKMEK KİLO YAPAR MI?

Ekmek kullanımına bilinçli ve ölçülü devam edilirse, ekmek size kilo aldırmaz. Fakat ekmeğin yanında kalori değeri yüksek yiyecekler tüketirseniz, ekmek kilo almanıza neden olur.

Günde 1 ince dilim ekmek tüketmek ve ekmeğin yanında yenilen yiyeceklere dikkat etmek kilo almanıza neden olmaz. Karbonhidrat bakımından zengin olan besinlerle beraber ekmek tüketilmesi yanlıştır. Çünkü ekmekle beraber yüksek kalorili yemek tüketmek kilo almaya neden olacaktır.

Bunun yanı sıra gece vakitlerinde ekmek yemek de kilo almanıza neden olabilir. Bunun sebebi ise hemen uyuyacağınız için mideniz ekmeği eritmeyecek ve bu da size kilo olarak yansıyacaktır.

DİYET YAPARKEN EKMEK YENİLİR Mİ?

Sağlıklı beslenenlerin ve diyet yapanların gündelik öğünlerinde ekmeğe yer vermemesi, uzmanlar tarafından doğru karşılanıyor. Kilo vermek için diyete girenlerin vücudunun ve beyninin sağlıklı bir şekilde çalışabilmesi için vücuda enerji veren karbonhidratı almaları gereklidir. vücudun ihtiyaç duyduğu gündelik karbonhidrat miktarının ekmek tarafından karşılanması gerekir. Uzmanlar sağlıklı bir diyet programında günlük 100 gram karbonhidrata yer verilmesi gerektiğini vurgulamaktadırlar. Bunun için diyette bilinçli ve ölçülü ekmek tüketimi oldukça önemlidir.


DİYET EKMEK TARİFİ

Diyet ekmek tarifi için gerekli malzemeler:

o 2 adet yumurta

o 9 yemek kaşığı yulaf unu

o 5 yemek kaşığı süt

o 2 yemek kaşığı süzme yoğurt

o 1 yemek kaşığı keten tohumu

o 1 paket kabartma tozu

o 1 çimdik tuz

o Bir avuç iri dövülmüş ceviz

DİYET EKMEK YAPIMI

• Geniş bir yoğruma kabının içerisine yumurta, süt, süzme yoğurt konularak karıştırılır.

• Üzerine keten tohumu ve ceviz atılır.

• Kabartma tozu, yulaf ve tuz ilave edilir. Homojen hale gelene kadar karıştırılır.

• Küçük boy fırın tepsisine yağlı kağıt koyulur ev karışım üzerine dökülür.

• Önceden ısıtılan 180 derece fırında 20-25 dakika arasında pişirilir.

Afiyet Olsun!

Haberleri