Türk lirası değer kaybetti, Bulgarlar ve Yunanlar Edirne'ye akın etti

Türk lirası değer kaybetti, Bulgarlar ve Yunanlar Edirne'ye akın etti

Bulgaristan ve Yunanistan vatandaşları Türk lirasının değer kaybetmesinin ardından alışveriş yapmak için sabahın erken saatlerinde Edirne'ye akın etti.

Bulgaristan ve Yunanistan vatandaşları Türk lirasının değer kaybetmesinin ardından alışveriş yapmak için sabahın erken saatlerinde Edirne'ye akın etti. Vatandaşlar aldıklarını taşımakta güçlük çekerken, pazarda alışveriş izdihamı yaşandı.

Edirne’ye son aylarda gelen Bulgar ve Yunan turistlerin sayısı her geçen gün artıyor. Komşu ülke vatandaşlarının alışveriş için büyük ilgi gösterdiği Edirne’de esnafın yüzü gülüyor. Turistlerin alışveriş cenneti haline gelen Edirne’de kurulan Ulus Pazarına akın eden Bulgar ve Yunan turistler, giyim ihtiyaçlarının çoğunu buradan karşıladı. Çılgınca alışveriş yapan turistler aldıklarını taşımakta güçlük çekti.

4222895

Pazarda adım atılacak yer kalmazken, şehrin hemen hemen her noktasına park edilen Bulgar ve Yunan plakalı araçlar adeta şehri istila etti. Turistler, buldukları her yere aracını park etti. Nehir kenarları ve oyun bahçeleri adeta otoparka döndü.

PAZARDA ALIŞVERİŞ İZDİHAMI VARDI

Edirne esnafından Salim Mızrak, gelen turistlerin her şey aldığını söyledi. Özellikle Yunanlıların çok daha fazla alışveriş yaptığını belirten Mızrak, esnafın mutlu olduğunu ifade etti. Esnaf Canan Koç da, yüzlerinin güldüğünü söyledi. Bir başka esnaf Selami Şahin, pazarda alışveriş izdihamı yaşandığını söyleyerek, "Akın vardı. Bugün çok güzel alışveriş yaptılar. Otoparklar doldu taştı. Bugün çok ayrı bir gündü buldukları her şeyi aldılar" dedi.

4222899

EDİRNE'DE FİYATLAR DAHA UCUZ

Bulgaristanlı turistler de, Edirne’de fiyatların Bulgaristan’a göre çok daha ucuz olduğunu belirterek, "Bulgaristan çok pahalı. Edirne’ye gelip 3 bin liralık alışveriş yapıyoruz. Her şeyi buradan alıyoruz" dedi.

YORUMLAR (8)
8 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN