38 yaşındaki Ronaldo Portekiz'de tüm rekorları alt üst etti! Ronaldo'dan tekrarlanması zor başarı: Tarihe geçti

38 yaşındaki Ronaldo Portekiz'de tüm rekorları alt üst etti! Ronaldo'dan tekrarlanması zor başarı: Tarihe geçti

Katar'da düzenlenen 2022 Dünya Kupası'nda hayal kırıklığı yaratan Portekiz, EURO 2024 Elemeleri J Grubu ilk maçında Lihtenştayn’ı konuk etti. 38 yaşındaki Cristiano Ronaldo, karşılaşmaya ilk 11'de başlarken rakip filelere 2 gol kaydetti. Portekizli golcü tarihi bir gece yaşayarak tekrarlanması zor bir başarıya imza attı.

Geçtiğimiz aylarda İngiliz devi Manchester United ile yollarını ayıran ve futbol tarihin en sansasyonel anlaşmalarından birine imza atarak Suudi Arabistan ekibi Al-Nassr'a transfer olan Portekizli dünya yıldızı Cristiano Ronaldo, bir gecede üç dünya rekoru kırarak tekrarlanması güç bir başarıya imza attı.

Katar'da düzenlenen 2022 Dünya Kupası'nda hayal kırıklığı yaratan Portekiz, EURO 2024 Elemeleri J Grubu ilk maçında, Estadio Jose Alvalade Stadyumu’nda Lihtenştayn’ı konuk etti. Portekiz, sahadan 4-0’lık skorla galip ayrılırken Avrupa Şampiyonası grup elemelerine de 3 puanla başladı.

38 yaşındaki dünya yıldızı Ronaldo, karşılaşmaya 11'de başlayarak iki gol kaydetti. Ronaldo böylece tarihi bir gece yaşadı.

TARİHE GEÇTİ

Portekizli dünya yıldızı, Portekiz formasını 197. kez terletti ve ‘milli takım formasıyla en çok maça çıkan futbolcu’ olarak tarihe geçti. 51 ve 63. dakikalarda kaydettiği gollerle takımının galibiyetinde önemli rol oynayan Ronaldo, Milli takımlarda en çok gol atan futbolcu unvanını genişletti. 38 yaşındaki yıldız, milli formayla resmi maçlarda 100 gol atan ilk oyuncu da oldu.

Ronaldo'dan bir gecede üç dünya rekoru!

ARALIKSIZ HER YIL GOL ATTI

2004 yılında Yunanistan ile oynanan müsabakada milli formayla ilk golüne imza atan Ronaldo, o tarihten bu yana Portekiz forması altında aralıksız her yıl gol atmayı başardı.

Öte yandan 2022 FIFA Dünya Kupası sonrası teknik direktörlük değişikliğine giden Portekiz’de Roberto Martinez, ilk resmi maçından galip ayrıldı. Portekiz, grubun ikinci maçında 26 Mart’ta Lüksemburg ile deplasmanda karşılaşacak.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN