Ankara Barosu'ndan avukatlara çağrı: Suç duyurusu için imza bekliyoruz

Ankara Barosu'ndan avukatlara çağrı: Suç duyurusu için imza bekliyoruz

Ankara Barosu, Ankara Valiliği'nin 'Büyük Savunma Mitingi' öncesi aldığı 15 günlük toplantı ve gösteri yasağı ile ilgili avukatlara çağrı yaptı: Suç duyurusuna imza vermek isteyen meslektaşlarımızı saat 15:00'te Sıhhiye’de bulunan Ankara Adliyesi'ne bekliyoruz.

Ankara Barosu, Ankara Valiliği'nin 'Büyük Savunma Mitingi' öncesi aldığı eylem ve gösteri yasağı ile ilgili suç duyurusunda bulunacaklarını duyurdu.

Açıklamada "Suç duyurusuna imza vermek isteyen meslektaşlarımızı saat 15:00'te Sıhhiye’de bulunan Ankara Adliyesi'ne bekliyoruz" denildi.

Savunma Mitingi'nin valilik kararıyla engellendiği, Anıt Park’ın ise tamamen kapatılması nedeniyle mitingin gerçekleşme imkanının olmadığı belirtilen açıklamanın tamamı şu şekilde:

"MİTİNG GERÇEKLEŞTİRME İMKANI KALMAMIŞTIR"

"Ankara Valiliği'nin 02.07.2020 tarihli kararı uyarınca, pandemi bahanesi ile bugün yapılacak olan savunma mitingi engellenmiş, Anıtpark tamamen kapatılmış ve bu nedenle planlanan mitingin gerçekleştirilme imkanı kalmamıştır.

Gerek bu açıkça Anayasa'ya aykırı karara, gerekse 22.06.2020 tarihinde Baro Başkanları'nın Ankara girişindeki hukuka aykırı engelleme ve insanlık dışı muamele nedeniyle çok sayıda Baro Başkanlarımızla birlikte bugün suç duyurusunda bulunacağız. Bu hukuksuzluk mesleğimize ve tüm meslektaşlarımıza yönelmiştir. Suç duyurusuna imza vermek isteyen meslektaşlarımızı saat 15:00'te Sıhhiye’de bulunan Ankara Adliyesi'ne bekliyoruz."

NE OLMUŞTU?

AK Parti'nin, tepkilere rağmen TBMM'ye sunduğu çoklu baro teklifini protesto etmek amacıyla 30 baro başkanı, bugün Ankara'da Büyük Savunma Mitingi gerçekleştireceklerini açıklamıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN