Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdür Yardımcısı'na FETÖ'den gözaltı - Son dakika

Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdür Yardımcısı'na FETÖ'den gözaltı - Son dakika

Milli İstihbarat Teşkilatı'nın 15 Temmuz darbe girişiminin ardından oluşturduğu listede sürpriz bir isim yer aldı. Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdür Yardımcısı B.Ç., FETÖ soruşturması çerçevesinde gözaltına alındı.

MİT, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından örgüt üyelerinin kendi aralarında haberleşmek için kullandıkları ByLock adlı cep telefonu uygulamasının şifrelerini kırmayı başarmıştı. MİT'in çalışması ile FETÖ mensuplarının bu uygulamayı kullanarak haberleştikleri anlaşılmıştı. MİT, bu yolla 53 bin kişilik bir liste oluşturdu. SGK yoluyla bu listedeki kamu görevlileri ayrıştırıldı.

Milliyet'in haberine göre, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın FETÖ soruşturması çerçevesinde operasyonları yürüten en önemli birimlerden biri Ankara Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü. Milliyet'in elde ettiği bilgiye göre; bu şubenin müdür yardımcısı B.Ç.'nin ByLock listesinden çıkması şaşırttı. B.Ç.'nin gözaltına alındığı ve sorgusunun yapıldığı öğrenildi. B.Ç.'nin bu göreve geçen yıl atandığı belirtildi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN