AÖF kayıt yenileme nasıl yapılır? İşte 2020 AÖF kayıt yenileme ücretleri

AÖF kayıt yenileme nasıl yapılır? İşte 2020 AÖF kayıt yenileme ücretleri

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi yaptığı son dakika açıklamasında, ‘AÖF kayıt yenileme nasıl yapılır?’ sorusuna cevap verdi. Üniversite eğitimlerini dışardan sürdüren öğrenciler, 2020 AÖF kayıt ücretlerini anlaşmalı bankalara yatırıyor.

5 Ekim tarihi itibarıyla AÖF kayıt yenileme işlemleri başladı. Kayıtlar 16 Ekim 2020 saat 23:30’a kadar devam edecek. Online kayıt yenileme işlemlerinin yanı sıra 2020 AÖF kayıt yenileme ücretleri bankalara yatırıldıktan sonra kayıt işlemleri tamamlanacak.

KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ BAŞLADI

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi (AÖF) kayıt yenileme işlemleri 5 Ekim 2020’de başlayıp 16 Ekim 2020 saat 23:30’a kadar devam edecek.

AÖF KAYIT YENİLEME NASIL YAPILIR? 

Kayıt yenileme işlemi, Ders Seçimi (Ekle-Sil) ve Kayıt Yenileme Bedelinin Ödenmesiyle yapılıyor.

Ders seçimi yapılmadan bankada ödeme bilgileri oluşmayacak ve öğrenciler kayıtlarını tamamlanmayacaktır.

Kaydını yenileyecek öğrencilere Fakülte tarafından ders ataması yapılmayacak, öğrenci 45 AKTS krediyi geçmeyecek biçimde ders seçimi yapabilecek.

Kayıt yenileme işlemi AÖF’nin resmî internet sitesi olan aof.anadolu.edu.tr'den Ders Seçimi (Ekle/Sil) Otomasyonu bağlantısından öğrenci şifresi veya e-devlet şifresi ile yapılıyor.

DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

AÖF KAYIT ÜCRETLERİ HANGİ BANKAYA YATIRILACAK?

Ödeme bilgileri ders seçimi sitesinden ya da bu işlem sonucu dökümü alınan Kayıt Yenileme Bilgi Dökümü Sayfasında yer alıyor. Ders seçimi işlemini gerçekleştiren adaylar, 2020-2021 Öğretim Yılı Güz Dönemi Dönem Öğretim Gideri, Dönem Öğrenim Ücreti ve Dönem Öğrenci Katkı Payı ödemelerini yukarıda paylaşılan tarihlerde; Kredi Kartı/Banka Kartıyla, Ziraat Bankası ATM’lerinden (kartlı ya da kartsız), İnternet Bankacılığı ya da Mobil Bankacılıktan gerçekleştirebilir. Kayıt yenileme tarihinin son günü olan 16 Ekim 2020’de ATM, İnternet ve Mobil Bankacılık aracılığıyla saat 23:59’a dek ödeme yapılabilecektir. 

aof-kayit-yenileme-nasil-yapilir-iste-2020-aof-kayit-yenileme-ucretlerii.jpg

Fakat, kayıt yenileme tarihinin son günü provizyon işlemleri sebebiyle kredi kartıyla ödeme yapılamaz. Öğrenciler gerçekleştirdikleri ödemenin, 2020-2021 Öğretim Yılı Güz Dönemi Dönem Öğretim Gideri, Dönem Öğrenim Ücreti ve Dönem Öğrenci Katkı Payı ödemesine ait olup olmadığını kontrol etmesi gerekir. Yalnızca eski borcunu ödeyen, fakat 2020-2021 Öğretim Yılı Güz Dönemi ders seçimi işlemine göre paylaşılan kayıt yenileme bedelini ödemeyen adayların kayıtları yenilenmez.

16 Ekim 2020'den sonra mazeret kabul edilmeyecek ve Güz Dönemi kayıt yenileme işlemi yapılamaz. Güz Dönemi kayıt yenileme zamanı uzatılamaz. Paylaşılan zamanlarda her ne nedenle olursa olsun, Dönem Öğretim Gideri, Dönem Öğrenim Ücreti ve Dönem Öğrenci Katkı Payı ödemelerini yapmayan adaylar, 2020-2021 Öğretim Yılı Güz Dönemi kayıt yenileme hakkını kaçırmış olur.

Kayıt yenileme işlemini gerçekleştiren adaylar AÖF’nin resmî internet adresi olan aof.anadolu.edu.tr'de Öğrenci Otomasyonu bağlantısından kayıtlarının yenilenip yenilenmediğini kayıt yenileme zamanları içerisinde kontrol etmelidir.

Kaydı yenilenen aday, kayıt yenileme zamanı içerisinde, ödediği dönem öğretim gideri tutarının altında olmamak kaydıyla seçtiği dersi silip yerine başka bir ders seçebilir ya da yeni ders ekleyebilir.
 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN