AÖF ortalama hesaplama | İşte Anadolu AÖF geçme notu hesaplama

AÖF ortalama hesaplama | İşte Anadolu AÖF geçme notu hesaplama

Binlerce öğrencinin katıldığı Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Güz Dönemi Ara Sınav Sonuçları açıklandı. AÖF sınav sonuçları ile birlikte öğrenciler AÖF ortalama hesaplama ve geçme notu hesaplamalarına başladı…

Pandemi nedeniyle online gerçekleşen AÖF sınav sonuçları, aof. anadolu.edu.tr internet adresi üzerinden öğrencilerin erişimine açıldı. Alınan notlara göre, Anadolu AÖF geçme notu hesaplama ve AÖF ortalama hesaplama işlemleri ise en çok aranılan konular arasında yer alıyor…

AÖF GEÇME NOTU NASIL HESAPLANIR?

AÖF geçme notu, bir öğrencinin dersi geçebilmesi için alması gereken alt sınırdır. Bu sınır, 30’dur. (İngilizce Öğretmenliği Lisans Programında öğretim dili İngilizce olan dersler ve laboratuvar ders uygulamaları haricindeki derslerde) 30’un altında bulunan notların harf olarak karşılığı FF olarak geçmektedir. 

AÖF HARF NOTU NASIL HESAPLANIR?

AÖF öğrencisi olan kişilerin öncelikle bilmesi gereken konular arasında harf notu bulunmaktadır.  Bunlardan ilki ise, Genel not ortalamasıdır. 

Genel not ortalaması; AÖF’de öğrenim gören öğrencinin tüm dönemler boyunca aldığı notlarının toplamının aldığı kredilere bölünmesi ile ortaya çıkar.

Dersten kalma; öğrencinin bir desten geçebilmesi için, sınavlardan ve projelerden aldığı harf notları baz alınır. Eğer öğrenci FF almış ise o dersten kalmış demektir.

Ders geçme; yine öğrencinin aldığı harf notlarına bakılır ve kişinin harf notu CC ve üzerinde ise dersten geçmiş demektir. 

Şartlı koşullu geçme ise, öğrencinin sınav sonuçları DD, DC veya CD ise koşullu geçmiş sayılır. Ancak sonraki dönemde öğrencinin genel not ortalamasının 2.0’ın üzerinde olması gerekmektedir. 

aof-ortalama-hesaplama-1.jpeg

BAŞARI NOTU NASIL HESAPLANIR?

Başarı notunun hesaplanması için öncelikle bir dönem içinde alınan, tüm puan türleri hesaplamaya katılır. (kısa sınav, ara sınav, ödev, uygulamalı çalışma ve sözlü sınav…)
AÖF sisteminde ara sınav sonuçlarının yüzde 30’u, dönem sonu (final) sınav sonuçlarının da yüzde 70’i alınarak başarı notu hesaplanır.

Anadolu Üniversitesi AÖF vize (ara sınav) sonuçları ne zaman açıklanacak?Anadolu Üniversitesi AÖF vize (ara sınav) sonuçları ne zaman açıklanacak?ATA AÖF sınav sonuçları açıklandı mı? İşte sınav sonucu sorgulama ekranıATA AÖF sınav sonuçları açıklandı mı? İşte sınav sonucu sorgulama ekranı

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN