Özgür Özel, YENİ Parti'nin yeni yönetim modelini açıkladı: Parti Meclisi 150 kişiye çıkıyor

Özgür Özel, YENİ Parti'nin yeni yönetim modelini açıkladı: Parti Meclisi 150 kişiye çıkıyor

YENİ Parti lideri Özgür Özel, gelecek hafta yapılacak 1'inci Olağan Kurultay öncesinde partinin yeni yönetim modelini açıkladı. Parti Meclisi'nin 150 üyeye çıkarılacağını belirten Özel, yönetimin yasama, yürütme ve örgüt olmak üzere üç ayrı meclis üzerinden şekilleneceğini duyurdu.

YENİ Parti, 1'inci Olağan Kurultay'da parti yönetiminin yapısını değiştirmeye hazırlanıyor. Genel Başkan Özgür Özel, parti yönetiminde daha geniş bir temsil yapısı oluşturmayı hedeflediklerini belirterek kurultayla birlikte hayata geçirilmesi planlanan değişikliklere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Sözcü gazetesine konuşan Özel, Parti Meclisi'nin 150 üyeden oluşacağını, bu üyelerin 80'inin milletvekili grubundan, 40'ının il ve ilçe örgütlerinden, 30'unun ise akademisyenler ve siyasetçiler arasından belirleneceğini ifade etti.

“PARTİYİ ÜÇ BÜYÜK MECLİSTEN OLUŞTURACAĞIZ”

Yeni yönetim modelinin ayrıntılarını paylaşan Özel, şu ifadeleri kullandı:

"Partiyi üç büyük meclisten oluşturacağız. Milletvekili arkadaşlarımızdan oluşan yasama meclisi. Gelecekte, partimizin sorunları nasıl çözeceğini anlatan akademisyenlerden, siyasetçilerden, çok tecrübeli, liyakatli isimlerden oluşan bir yürütme meclisi. Bir de örgüt meclisi olacak. O da il örgütlerimizden, ilçe örgütlerimizden gelen isimlerden oluşacak."

PARTİ MECLİSİ'NDE ÜÇ AYRI YAPI TEMSİL EDİLECEK

Özel'in açıkladığı modele göre, Parti Meclisi'nde milletvekillerinin yanı sıra yerel örgüt temsilcileri ile akademisyen ve siyasetçiler de yer alacak. Böylece partinin yasama faaliyetleri, politika geliştirme çalışmaları ve örgütsel yapısı üç ayrı meclis üzerinden temsil edilecek.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN