Ardahan'da mutasyonlu virüs vakaları patladı

Ardahan'da mutasyonlu virüs vakaları patladı

Risk haritasında yüksek riskli iller arasında yer alan Ardahan'da mutasyonlu virüs vakaları pik yaptı. Tedbirler kapsamında Göle ilçesindeki hayvan ve halk pazarları geçici olarak kapatıldı.

Ardahan'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) hasta sayısında son bir haftada artış yaşanması nedeniyle İl Hıfzıssıhha Kurulu Kararı'yla ilçe bazlı yeni tedbirler alınmaya başladı. Tedbirler kapsamında Göle ilçesinde mutasyonlu virüs oranındaki artışa bağlı olarak hayvan ve halk pazarları bir hafta süreliğine kapatıldı.

Tedbirlere ilişkin açıklamada bulunan Vali Öner şöyle konuştu:

"Denetim çalışmalarımızla birlikte ilimiz genelinde hastalığın seyrine ve vakaların seyrine göre ilçe bazlı kararlar alıyoruz. Göle ilçemizde son bir haftada mutasyonlu virüs artışı söz konusu oldu. Bu hafta orada hayvan pazarını ve halk pazarını bir haftalık süre ile yapılmaması yönünde karar alındı. İlerleyen süreçte de ciddi vaka sayıları veya mutasyonlu virüse rastlanması halinde ilçe bazlı uygulamalarımızı devam ettireceğiz."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN