Arpacık neden olur ve nasıl geçer? Arpacığa karşı doğal yöntemler

Arpacık neden olur ve nasıl geçer? Arpacığa karşı doğal yöntemler

Arpacık genelde göz çevresinde şişlik ve ağrı belirtileriyle oluşur. Arpacık göz hastalığı değil cilt hastalığıdır. Çoğu kişinin karşılaştığı bu durum evde doğal yöntemler uygulanarak geçebilir. İşte tüm bilgiler…

Arpacık göz kapağının dışında sivilceye benzeyen bir yumrudur. Arpacık göz kapaklarındaki bezin tıkanması sonucu oluşur. Bu durumla karşılaşan kişiler basit yöntemlerle evlerinde tedavilerini gerçekleştirebilir. İşte bilmeniz gerekenler…

NEDİR?

Göz kapağındaki yağ bezelerinin iltihaplanması sonucu arpacık oluşur. Arpacık göz hastalığı sanılır ancak cilt hastalığıdır. Halk arasında it dirseği olarak bilinen bu durum çoğu kişinin başına gelmektedir. Zaman içerisinde büyüyerek gözlerin kapanmasına neden olabilir. Dış ve iç arpacık olmak üzere 2 çeşit arpacık vardır. Dış arpacık; göz kapağının dışında oluşur. Göz kapağındaki yağ bezeleri göz kapağının yağ oranını korur. Bu kanalların tıkanması sonucu arpacık oluşur. İç arpacık; gözle görülmez dokunulunca hissedilir. Gözle iç temas halinde olduğu için ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir.

19-12/13/arpacikk.jpg

BELİRTİLERİ

Gözde şişlik,

Gözde kaşınma, batma ve yanma,

Gözleri kapatırken ya da göze dokunurken kitle hissedilmesi,

Gözün sulanması,

Gözleri açıp kapamada zorlanma,

Işık hassasiyeti.

DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

NASIL GEÇER?

Kirli ellerle gözlerinize dokunmayın.

Göz makyajınızı mutlaka temizleyin.

Yüzünüzü kirli havlularla kurulamayın.

Arpacığı açmaya ya da sıkmaya çalışmayın. Bu durum enfeksiyonun yayılmasına neden olur.

Göz kapağınızı sık sık hafif sabun ve su ile temizleyin.

Lens kullanıyorsanız bir süre kullanmayın. Lens, arpacığın oluşmasına neden olan bakterilerle temas etmiş olabilir. Bu durumda daha önce kullandığınız lensleri de kullanmayın.

Arpacık geçene kadar kozmetik ürünleri kullanmayın. Göz makyaj ürünlerinize bakteri bulaşmış olabilir. O ürünleri yenileriyle değiştirin.

Gözünüzdeki ağrıyı gidermek için sıcak su ile ıslatılmış temiz bir bezi gözünüzün üzerine koyun. Bu işlemi bez soğuyana kadar 10 dakika boyunca yapın. Böylece gözünüzdeki iltihaplanma önlenecektir.

AMELİYAT

Hijyen kurallarına uyulduğu taktirde arpacık 1 hafta içerisinde geçer. Ancak 3 hafta geçmesine rağmen arpacık geçmemişse bu durumda arpacık ameliyatı yapılabilir. Arpacık ameliyatında bölge lokal anestezi ile uyutulur. Bölgedeki yağ temizlenir ve göz kapağı birkaç saat kapalı tutulur. Ameliyat sonrası gözde morarmalar olabilir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN