Selülit nasıl geçer ve neden olur? ? Selülite iyi gelecek yöntemler

Selülit nasıl geçer ve neden olur? ? Selülite iyi gelecek yöntemler

Selülit deri altındaki yağların birikmesi sonucu oluşur. Selülit deride portakal kabuğu görünümüne ve çöküntüye neden olur. Estetik açıdan hoş durmayan bu durumu basit yöntemlerle önleyebilirsiniz. İşte bilmeniz gerekenler…

 

Selülit kadınlarda sıkça görülen deride girintili çıkıntılı bir dokuya neden olan metabolik bozukluktur. Selülit zayıf kişilerde de görülebilir kilo ile ilgisi yoktur. Kadınlarda estetik kaygısına neden olan bu durumu hazırlayacağınız doğal kürlerle engelleyebilirsiniz. İşte tüm bilgiler...

NEDİR?

Selülit genellikle kalça, karın ve uyluk bölgesinde görülen ciltte portakal kabuğu görünümü veren bir durumdur. Selülit kişinin kilo alıp vermesi, genetik faktörler, hareketsiz yaşam, sigara kullanımı gibi nedenlerden kaynaklanabilir. Dar kıyafetler ve sürekli oturmak da bu duruma neden olmaktadır. Selülit yaş ilerledikçe artar. Çünkü deri incelir ve selülit riski artar. Selülitin açık tenli kadınlarda daha sık geliştiği bilinmektedir. Selülit erkeklerde çok nadir görülmektedir. Erkeklerin cilt altı yapıları farklı olduğu için selülit riski daha azdır.

NEDENLERİ

Hareketsiz yaşam,
Aşırı kilo,
Cildin esnekliğini yitirmesi,
Hamilelik,
Sık sık kilo alıp verme,
Genetik,
Kullanılan ilaçlar,
Östrojen hormonunun fazla salgılanması,
Kötü beslenme.

DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

NASIL GEÇER?

Günde en az 2 litre su içmeye özen gösterin.
Alkol ve sigara alışkanlıklarınızdan vazgeçin.
Hareketsiz kalmayın gün içerisinde mutlaka kısa yürüyüşler ya da egzersizler yapın.
Ani kilo alıp vermelerden kaçının.
Gereksiz ilaç kullanmayın.
Stresten uzak durun.
Asitli içeceklerden ve meyve sularından uzak durun.
Aşırı miktarda tuz ve şeker tüketmeyin.
Yağlı beslenmeden kaçının.

19-12/13/selulitjpgg-1576229217.jpg

NE İYİ GELİR?

Elma sirkesi: 1 yemek kaşığı elma sirkesini bir miktar masaj kremi ile karıştırıp selülitli bölgeye masaj yaparak sürün.

Aspirin: 10 tane limonun suyunu bir kaba sıkın ve içerisine eşit miktarda susam yağı ekleyin. 20 aspirini ezip toz haline getirin ve karışıma ekleyerek macun kıvamına getirin. Selülitli bölgeye bu karışımdan sürüp bir müddet bekletin.

Kahve: Yarım çay bardağı esmer şekeri, 1 çay bardağı ince çekilmiş kahve ile karıştırıp selülitli bölgeye sürün. 10 dakika bekletip ılık su ile yıkayın.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN