Göz seğirmesi neden olur ve nasıl geçer? ? Göz seğirmesini geçirecek yöntemler

Göz seğirmesi neden olur ve nasıl geçer? ? Göz seğirmesini geçirecek yöntemler

Göz seğirmesi hemen hemen herkesin başına gelebilen ve kişinin canını sıkan bir durumdur. Göz kapaklarında istemsiz hareketlere neden olan göz seğirmesi ciddi bir hastalık belirtisi değildir. Evde kendiniz uygulayabileceğiniz doğal yöntemlerle bu durumu atlatabilirsiniz. İşte bilmeniz gerekenler…

Göz seğirmesi, göz kapaklarının istem dışı kasılması sonucu oluşan kişiyi rahatsız eden bir problemdir. Göz seğirmesinin başlıca nedenleri yorgunluk, stres ve aşırı kafein tüketimidir. Uygulayacağınız basit yöntemlerle bu sıkıntılarınızı önleyebilirsiniz. İşte bilmeniz gerekenler…

NEDEN OLUR?

Yorgunluk: Gözlük kullanmanız gerektiği halde kullanmıyorsanız ya da gözlük numaranızı değiştirmeniz gerektiği halde değiştirmediyseniz gözlerinizde seğirmeler olabilir. Gözlüklerin yanı sıra sürekli bilgisayar, tablet ya da telefonla vakit geçirmek de gözlerde yorgunluğa neden olur ve göz seğirmesi yapar. Böyle bir durumla karşılaştığınızda kendinizi karanlık bir odaya kapatın ve gözlerinizi bir süre dinlendirin.

Alkol: Fazla alkol tüketimi göz seğirmesinin başlıca nedenlerindendir. Sağlığınız için alkol tüketiminizi sınırlandırın.

Göz kuruluğu: Yaşın ilerlemesi, bilgisayar kullanımı ya da lens kullanmak gözde kuruluğa neden olur. Göz kuruluğu ise göz seğirmesi yapar.

Işık hassasiyeti: Bulunduğunuz ortamdaki ışık seviyesi yüksekse bu gözde seğirmeye neden olabilir.

Alerji: Alerjiler vücutta reaksiyon olarak gözde seğirme oluşturabilir. Özellikle toz, polen gibi alerjiler sonrası gözler ovulur. Bunun sonucunda da gözlerde seğirmeler meydana gelir. Alerjileriniz böyle bir duruma neden oluyorsa mutlaka bir doktora görünmelisiniz.

19-12/14/goz-segirmesijpgg.jpg

Stres: Vücudumuzdaki birçok hastalığın nedeni strestir. İnsan vücudu stres karşısında farklı tepkiler verebilir. Göz seğirmesi de bunlardan biridir. Stres sonrası göz seğirmesi yaşadıysanız nefes egzersizleri ya da yoga yaparak kendinizi sakinleştirmeye çalışın.

Kafein: Çay, kahve ve çikolata gibi kafein içeren yiyeceklerin tüketimi göz seğirmesine neden olmaktadır.

DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

Vitamin eksikliği: Bazı vitaminlerin eksikliği göz seğirmesine neden olmaktadır. Vücudunuzda D vitamini eksikliği varsa bu durum göz seğirmesi yapabilir. D vitamini takviye ilaçları ya da süt ve süt ürünleri tüketerek vücudunuzdaki bu açığı kapatabilirsiniz. Aynı zamanda B12 vitamini eksikliği de göz seğirmesine neden olmaktadır. B12 vitamini eksikliğinde vitamin takviyelerinin yanı sıra balık ve dana eti de tüketebilirsiniz.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN