Panik atak neden olur? Panik atak nasıl geçer?

Panik atak neden olur? Panik atak nasıl geçer?

Panik atak günümüzde birçok kişinin başına gelen psikolojik bir rahatsızlıktır. Panik atak yaşayan kişi aniden korku nöbetleri geçirir. Vatandaşlarımız bu hastalığın belirtilerini ve nedenlerini merak ediyor. İşte çağımızın hastalığı ile ilgili bilmeniz gerekenler…

 

Panik atak kişinin tehlikeli bir durum karşısında ya da herhangi bir neden olmadan yoğun korku yaşamasıdır. Panik atak hayati bir tehlikesi bulunmasa da kişinin yaşam kalitesini düşüren bir durumdur. Bu rahatsızlığınızı atlatmanızı kolaylaştıracak yöntemleri sizin için sıraladık. İşte bilmeniz gerekenler…

NEDİR?

Beklenmedik bir anda ortaya çıkan korku nöbetlerine panik atak denir. Panik atak yaşayan kişide nefes alamama, bulantı, çarpıntı, göğüs sıkışması gibi durumlar görülür. Kişi panik atar geçirdiği sırada kalp krizi geçireceğini ya da öleceğiniz düşünür.

BELİRTİLERİ

Ölüm korkusu,
Çıldırma korkusu,
Göğüste ağrı ya da sıkışma,
Nefes alamama hissi,
Baş dönmesi,
Üşüme,
Ateş basması,
Terleme,
Vücutta karıncalanma.

NEDENLERİ

Stres: Kişiler yaşadıkları ağır stresli durumlar karşısında panik atak geçirebilirler. Ayrılıklar, boşanmalar ani ölümler kişilerde panik atağa neden olabilir.

Travmalar: Kişilerin yaşadığı travmalar panik atak yaşamalarına neden olabilir. Yaşanılan travma kimseyle paylaşılmazsa korku atakları yaratır. Bu gibi durumlarda kişiler mutlaka psikolojik destek almalıdır.

19-12/16/panik-atakjpgg.jpg

NASIL GEÇER?

İlaç tedavisi: Panik atak olan kişiler mutlaka ilaç tedavisi almalıdır. İlaç kullanan kişiler bu ilaçların bağımlılık yapacağını düşünür ancak böyle bir durum gerçek değildir. Kullanılan ilaçların etkisi en erken 2 hafta içerisinde başlar. İlaçlar etkisini gösterene kadar kişiler panik atak yaşayabilir.

Spor: Gün içerisinde yapacağınız hafif yürüyüşler ya da koşular hem fiziksel hem de ruhsal sağlığınıza iyi gelecektir.

Nefes egzersizleri: Nefes egzersizleri panik atak sırasında kişinin sakinleşmesini sağlar. Nefes egzersizlerini panik ataktan önce öğrenmiş olmanız bu krizler sırasında sizi daha da sakinleştirecektir.

DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

Alkol ve uyuşturucudan uzak durun: Alkol ve uyuşturucu kullanımı panik atakları arttırır. Bu kötü alışkanlıklardan uzak durmak kişinin sağlığı için oldukça faydalıdır.

Psikoterapi: Panik atak hastalarına uygulanan psikoterapiler kişilerin sağlığı için yararlıdır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN