Kurdeşen nasıl geçer? Kurdeşen neden olur?

Kurdeşen nasıl geçer? Kurdeşen neden olur?

Kurdeşen deride kızarıklık, kabarıklık ve döküntülere neden olan bir cilt hastalığıdır. Kurdeşen genellikle bir alerji sonucu meydana gelir. Kişinin yaşam kalitesini düşüren bu deri problemine evinizde uygulayacağınız doğal yöntemlerle çare bulabilirsiniz. İşte bilmeniz gerekenler…

Kurdeşen deride ortaya çıkan ve kaşıntıya neden olan kırmızı kabarcıklardır. Kurdeşen birkaç saat içerisinde etkisini yitirse de kişiye rahatsızlık veren bir durumdur. ürtiker olarak da bilinen bu rahatsızlığınız hafif seviyedeyse uygulayacağınız bitkisel yöntemlerle geçirebilirsiniz. İşte tüm bilgiler…

BELİRTİLERİ

Dudakta şişme,

Vücudun her yerinde kırmızı renk kabarcıklar,

Göz kapağında şişme,

Ciltte kaşıntı ya da yanma hissi,

NEDENLERİ

Kimyasallara temas etme,

Güneş altında uzun süre kalma,

Enfeksiyon,

Alerjiler,

Terleme,

Fıstık, fındık gibi kuruyemişler,

Kabuklu deniz ürünleri,

Yumurta,

Stres,

Bazı kullanılan ilaçlar,

Ev hayvanları,

Böcek ısırıkları,

Tiroid,

Toz akarları,

Bazı gıdalara olan alerjileri.

19-12/17/kurdesenjpgg.jpg

NASIL GEÇER?

Kaşımayın: Kurdeşen olan bölgeyi kaşıman cildin daha fazla tahriş olmasına neden olur. Bu nedenle bölgeyi kaşımayın. Aynı zamanda sıcak bir duş almak da cilde zarar verecektir. Bunların yanı sıra cildinizi sıkıca saran kıyafetlerden de kaçının. Kurdeşenin etkisini azaltmak için bölge üzerine soğuk uygulama yapabilirsiniz.

Alerji: Cildinizi hangi yiyeceğin ya da hangi durumun tahriş ettiğini anladıysanız ondan uzak durun.

Kimyasallardan uzak durun: Kurdeşenin daha hızlı bir şekilde kaybolması için kullandığınız kozmetik ürünlere ve deterjanlara dikkat edin. Mümkünse doğal ürünler tercih edin.

Yulaf ezmesi: Bir bez içerisine yulaf ezmesi koyup kurdeşen olan bölgeye bağlayın. Ardından o bölgeye su tutun. Böylece yulaf ezmesi bölgedeki tahrişi azaltacaktır.

Stresten uzak durun: Stres kişinin bağışıklık sistemini olumsuz etkiler ve bu nedenle bazı kişilerde kurdeşen görülebilir. Stres kaynaklı kurdeşenden kurtulmanın yolu stresten uzak durmaktır. Gün içerisinde spor yapabilir, masaja gidebilir ya da yoga yaparak stresten uzak durabilirsiniz.

Karbonat: Bir miktar karbonatı bir miktar su ile karıştırıp macun haline getirin. Ardından bu karışımı kurdeşenli bölgeye sürün ve tamamen kurumasını bekleyin. Daha sonra yıkayın. Günde 2 kez bu karışımı uygulayabilirsiniz.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN