Göz altı torbaları neden olur? Göz altı torbaları nasıl geçer?

Göz altı torbaları neden olur? Göz altı torbaları nasıl geçer?

Göz altı torbaları çoğu kişinin yaşadığı bir cilt problemidir. Göz altı torbaları ciddi bir hastalık değildir ancak estetik açıdan hoş durmaz. Bu rahatsızlığınızı evinizde uygulayabileceğiniz doğal yöntemlerle önleyebilirsiniz. İşte bilmeniz gerekenler…

Göz altı torbaları, göz altında biriken ve kişiyi estetik açıdan rahatsız eden bir durumdur. Özellikle kadınlarda görülen göz altı torbaları kişiyi olduğundan daha yorgun ve yaşlı gösterir. Bu cilt problemiyle karşı karşıya kalan kişiler ameliyat olmadan da bu rahatsızlıklarını önleyebilir. İşte tüm bilgiler…

NEDENLERİ

Sırtüstü şekilde sert bir zeminde uyumak,
Uyku süresinin kısa olması,
Çok fazla tuzlu yiyeceklerin tüketilmesi,
Hava değişikliği,
Genetik faktörler,
Alerji sonucu gözlerde kaşıntı meydana gelebilir. Kaşıntı ise göz altında sıvı birikimine neden olur.

NASIL GEÇER?

Bol su için: Bol su içerek vücudunuzun su tutulumunu azaltabilirsiniz. Böylece vücudunuzdaki toksinler atılacak ve şişlikleriniz önlenecektir.

Avokado: Avokado dilimlerini göz altınıza koyup 10 dakika bekletin. Avokado koyu halkalardan ve göz torbalarınızdan kurtulmanızı sağlayacaktır.

Salatalık: Şiş ve yorgun gözleriniz için dilimlediğiniz salatalıkları gözlerinizin üzerine koyup 10 dakika bekletebilirsiniz.

Soğuk uygulama: Soğuk su ile ıslattığınız bezi göz altı çevrenize uygulamanız göz altı torbalarınız için en basit uygulamalardan biridir.

Maydanoz: Vücudunuzdaki toksinleri atan maydanoz, göz altı torbalarınıza da iyi gelecektir. İsterseniz direkt çiğ olarak tüketin isterseniz de çayını yaparak tüketebilirsiniz.

DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

Uyku pozisyonu: Göz altı şişlikleriniz olduğu zamanlarda gece uyurken ilave yastıkla uyumanız göz altındaki sıvı birikmesini önler.

Tuzu azaltın: Vücutta su tutulmasına neden olan tuz, şişkinliklerinizin artmasına neden olur.

19-12/16/gozaltijpgg.jpg

Çay poşetleri: Şişmiş gözleri yatıştıran çay poşetleri yorgun gözlere de iyi gelir. Soğumuş çay poşetlerini gözlerinizin üzerine koyarak 5 dakika bekletin. Bu uygulamayı sık sık yapın.

Kafein tüketimini sınırlandırın: Çay ve kahve gibi kafein içeren içeceklerin tüketimini sınırlandırın. Aynı zamanda alkolden de uzak durun.

Badem ve süt: Koyu halkalarınızı önlemek için badem ve sütü karıştırıp bir pamuk yardımıyla göz çevrenize uygulayın.

 

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN