Karaciğer yağlanması neden olur? Karaciğer yağlanması nasıl geçer?

Karaciğer yağlanması neden olur? Karaciğer yağlanması nasıl geçer?

Karaciğer yağlanması günümüzde çok sık görülen karaciğer hastalıklarındandır. Karaciğer yağlanması, karaciğerde fonksiyonel ve yapısal değişikliklere neden olmaktadır. Bu durumla karşılaşan vatandaşlarımız hastalıklarının neden olduğunu ve nasıl geçeceğini merak ediyor. İşte bilmeniz gerekenler…

 

Karaciğer yağlanması, hemen hemen her yaş grubunda görülen ve sinsice ilerleyen bir hastalıktır. Karaciğer yağlanması vücuttaki yağ seviyesinin normal olmayan seviyenin üzerine çıkmasıdır. Beslenme şeklinizde yapacağınız değişiklikler ve doğal yöntemlerle bu rahatsızlığınızı hafifletebilirsiniz. İşte tüm bilgiler…

NEDİR?

Ülkemizde çok sık görülen rahatsızlıklardan olan karaciğer yağlanması, vücuttaki yağ seviyesinin normal olmayan seviyenin üzerine çıkarak artış göstermesidir. Sağlıksız ve düzensiz beslenme alışkanlıkları karaciğer yağlanmasının en büyük nedenlerindendir. Aynı zamanda ideal kilosunun üzerinde olan kişilerde, hipertansiyonu olan kişilerde ve insülin direnci yüksek olan kişilerde bu durum görülmektedir.

BELİRTİLERİ

Halsizlik, bitkinlik, yorgunluk,
Karın bölgesinde ağrı,
İştahsızlık,
Sarılık,
Kusma,
Mide bulantısı.

NEDENLERİ

Aşırı kilo,
Hamilelik,
Hızlı kilo alıp vermek,
Alkol ve sigara kullanımı,
Hareketsiz yaşam,
Yüksek kolesterol,
Şeker hastalığı,
Kullanılan bazı ilaçlar.

19-12/17/karaciger-yaglanmasijpgg.jpg

NASIL GEÇER?

Şekerli yiyeceklerden uzak durun: İçerisinde şeker ve tatlandırıcı bulunan yiyecek ve içeceklerden uzak durmalısınız. Tatlandırıcılar kişilerde şişmanlığı tetikler ve insülin direnci yaratır. Aynı zamanda karbonhidratlardan da uzak durmalısınız. Patates, pizza, hamburger, börek yerine baklagil, meyve ve sebze, tam buğday tercih etmelisiniz.

Hareketsiz kalmayın: Gün boyu oturarak çalışanlarda karaciğer yağlanması görülme olasılığı daha yüksektir. Bu nedenle mutlaka hareket etmeye çalışın. Düzenli spor yapamıyorsanız her gün yarım saat yürüyün. Düzenli yapılan egzersizler yağlanmanın gerilemesine neden olacaktır.

DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

Şeker hastalığı ve yüksek tansiyon: Karaciğer yağlanmasının yanı sıra şeker hastalığınız ve yüksek tansiyonunuz varsa mutlaka uygun tedaviyi olmalısınız.

Kilo verin: Karaciğer yağlanmasını önlemek için kilo vermeniz gerekmektedir. Ancak kilo verirken de dikkat etmelisiniz. Kısa zamanda fazla vereceğiniz kilolar sizde daha büyük olumsuz etkilere neden olmaktadır. Bu diyetler; kalp, böbrek ve karaciğerde ciddi hasarlara neden olur. Bu nedenle dengeli kilo vermeye özen gösterin.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN