Kuyruk sokumu ağrısı neden olur ve nasıl geçer? Kuyruk sokumu ağrısı belirtileri

Kuyruk sokumu ağrısı neden olur ve nasıl geçer? Kuyruk sokumu ağrısı belirtileri

Kuyruk sokumu ağrısı genellikle oturarak çalışan kişilerde daha sık görülmektedir. Kuyruk sokumu ağrısında, ağrı şiddetlendiğinde kişi oturmakta zorlanır ve yaşam kalitesi olumsuz etkilenir. Bu rahatsızlık bazı yöntemlerle hafifletilebilir. İşte bilmeniz gerekenler…

 

Kuyruk sokumu ağrısı günümüzde erkeklere göre kadınlarda daha sık görülen bir ağrıdır. Doğum yapmak, sürekli oturmak, oturarak çalışmak, bölgenin darbe alması gibi durumlar kuyruk sokumu ağrısına neden olmaktadır. Ağrının kendiliğinden geçmesini beklemek ciddi rahatsızlıklara neden olabilir. İşte tüm bilgiler…

KUYRUK SOKUMU

İnsan vücudunda 33 tane omur bulunmaktadır. Kuyruk sokumu bu omurların son parçasıdır. Kuyruk sokumuna halk arasında poçik denilmektedir. Doğumsal bozukluklar, düşme, uzun süre oturma, kıl dönmesi, dolaşım bozuklukları gibi durumlar bu ağrılara neden olabilmektedir. Kadınların pelvis yapısı, kuyruk sokumunun daha korunmasız kalmasına neden olduğundan kuyruk sokumu ağrısı kadınlarda daha sık görülmektedir.

DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

NEDENLERİ

Darbe: Kuyruk sokumu kemiğine ya da çevresindeki kaslara alınan bir darbe bu ağrılara neden olabilir.

Oturmak: Uzun süre aynı pozisyonda oturmak ağrılara neden olur.
Aşırı kilo ya da zayıf olmak: Kilolu insanlar, uzun süre aynı pozisyonda oturursa kuyruk sokumuna daha fazla baskıda bulunurlar. Öte yandan çok zayıf kişilerde kuyruk sokumu kemiğini koruyacak yağ bulunmadığında ağrı oluşabilir.
Doğum: Normal doğum sırasında bebek, doğum kanalında ilerlerken kuyruk kemiği hasar görebilir. Aynı zamanda hamilelik sırasında sinir sıkışması sonucu bu ağrı da meydana gelebilir.

19-12/24/kuyruk-sokumujpgg.jpg

NASIL GEÇER?

Egzersiz: Kuyruk sokumu ağrılarınız için egzersiz yapmak ağrılarınızı önleyecektir. Egzersiz sayesinde kuyruk sokumundaki kaslar gerilecek ve kişinin ağrıları hafifleyecektir.

Hareketsiz kalmayın: Uzun süre masa başı oturmak ağrılara neden olur. Bu nedenle gün içerisinde sık sık ayağa kalkmalı kısa yürüyüşler yapılmalıdır.

Soğuk ve sıcak uygulama: Ağrıyan bölgeye soğuk ve sıcak uygulama yapmak bölgedeki kan akışını artıracaktır. Böylece iltihaplanma azalacak ve kişinin ağrıları hafifleyecektir. İlk olarak ağrıyan bölgeye 15 dakika sıcak uygulayın ardından 15 dakika dinlendin ve bir 15 dakika daha soğuk uygulama yapın.

Masaj: Kuyruk sokumu ağrılarınız uzun süre oturmaktan kaynaklanıyorsa bölgeye yapılan masaj ağrılarınızı hafifletecektir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN