Su toplaması nasıl geçer? Su toplamasına ne iyi gelir?

Su toplaması nasıl geçer? Su toplamasına ne iyi gelir?

Su toplaması günlük hayatta hemen hemen herkesin karşılaştığı bir durumdur. Su toplamaları genellikle ciddi bir rahatsızlık değildir ancak kişiye acı verebilir. Bu durumla karşılaşan kişiler iyileşme sürecini hızlandırmak için bazı yöntemlerle uygulayabilir. İşte bilmeniz gerekenler…

 

Su toplaması sıkça karşılaşılan rahatsızlıklardandır. Su toplaması genellikle ciltte sürtünmeye maruz kalan bölgelerde daha sık görülür. Bu rahatsızlıkla karşılaşan kişiler evlerinde uygulayabilecekleri doğal yöntemlerle tedavi olabilirler. İşte tüm bilgiler…

NASIL GEÇER?

Cildin hava almasını sağlayın: Su toplayan bölgenin hava alması bölgenin rahatlamasını ve yaranın iyileşmesini sağlayacaktır. Bazı durumlarda yara bandı ya da gazlı bez yapıştırılabilir. Ancak yara bandının çok sıkı olmaması gerekmektedir.

Merhem: Su toplamasını engellemek ve yaranın alanının büyümesini önlemek için merhem sürebilirsiniz. Yara üzerini temizleyip antibakteriyel merhem sürmeniz faydalı olacaktır.

Aloe vera: Aloe vera bitkisi içerisindeki jeli su toplamasının olduğu bölgeye sürmeniz çok faydalı olacaktır.

DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

Papatya çayı: 3 yemek kaşığı papatya çiçeğini 3 bardak kaynar suya dökün ve ılıması için bekleyin. Ayaklarınızı papatya çayı ile ıslatarak su toplamasını hafifletebilirsiniz.

Mısır unu: Su toplamasını gidermek ve iyileştirmek için mısır unu oldukça faydalıdır. 1 yemek kaşığı mısır ununu 1 çorba kaşığı bal ile karıştırıp macun haline getirin ve yara üzerine sarın. Böylece hem yara çabuk iyileşecek hem de yaranın enfeksiyon oluşturması önlenecektir.

Pudra: Ayakta meydana gelen su toplamaları genellikle sürtünmelerden kaynaklanır. Sürtünme, su toplamasını daha kötü yapar. Sürtünmeyi azaltmak için pudra kullanabilirsiniz.

19-12/25/su-toplamasi.jpg

NE İYİ GELİR?

Su toplamasının iyileşmesi sırasında ayak bakımına özen göstermelisiniz. Su toplaması iyileşene kadar bol çorap giymelisiniz. Aynı zamanda çoraplarınızı günde 2 kez değiştirmelisiniz. Giydiğiniz çorabın pamuklu olmasına özen göstermelisiniz.

Su toplaması sonucu meydana gelen yara patlatılmamalıdır. Yara kendi kendine soyulmalıdır. Böylece enfeksiyon oluşumu engellenecektir.

Su toplamasına neden olan ayakkabılar giyilmemelidir. Ayağa rahat olan ayakkabılar tercih edilmelidir.

Ayakkabı içerisine tabanlık ya da koruyucu kumaş eklenerek su toplamasına yol açan sürtünme azaltılmalıdır.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN