Hamilelikte baş ağrısı nasıl geçer? Hamilelikte baş ağrısına ne iyi gelir?

Hamilelikte baş ağrısı nasıl geçer? Hamilelikte baş ağrısına ne iyi gelir?

Hamilelikte baş ağrılarının görülmesi oldukça normal bir durumdur. Hamilelikte baş ağrısı yaşayan kadınlar ilaç kullanamadıkları için zor durumda kalabilir. Bu durumla karşılaşanlar evlerinde uygulayabilecekleri doğal yöntemlerle rahatsızlıklarını hafifletebilirler. İşte bilmeniz gerekenler…

 

Hamilelikte baş ağrısı hormonların değişmesi nedeniyle sıkça karşılaşılan bir durumdur. Hamilelikte baş ağrısının en büyük nedeni kan basıncının gebelik öncesi döneme göre daha fazla olmasından kaynaklanır. İlaç kullanmak istemeyen anne adayları internetten doğal yollarla ağrılarını nasıl geçirebileceklerini araştırıyor. İşte tüm bilgiler…

NEDENLERİ

Anne adayının yaşadığı stres ya da kaygı,
Uyku düzeninin bozulması,
Kan hacmindeki artış,
Burun tıkanıklığı,
Kan şekeri düşüklüğü,
Anne adayı gebelik öncesi çok fazla kafein tüketiyor ve gebelik sürecinde kafein tüketimini sonlandırmışsa,
Duruş bozukluğu.

DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

NASIL GEÇER?

Anne adayı az ve sık yemek yiyerek kan şekerinin neden olduğu baş ağrılarını engelleyebilir.
Baş ağrısına neden olan yiyeceklerden uzak durmalıdır. Özellikle ekşi elma, kurutulmuş etler, eski peynirler baş ağrısına neden olmaktadır.
Gün içerisinde bol sıvı tüketerek kan şekerini dengeleyebilir ve baş ağrılarını önleyebilirsiniz.
Anne adayı baş ağrısı yaşadığı zamanlarda açık havada kısa bir yürüyüş yaparak ağrılarını azaltabilir. Vücut oksijen alır ve ağrılar yok olur.
Baş ağrısı kalabalık ve yüksek sesli ortamlarda artar. Baş ağrısı hissedildiğinde sessiz ve sakin bir ortama gidilmelidir.
Boyun, sırt ve omuz bölgesine masaj yapmak baş ağrılarını azaltacaktır.
Anne adayı, dik bir şekilde oturarak vücuduna yapılan basıncı dengeler. Böylece baş ağrısı riski en aza indirilir.

19-12/25/hamilelikte.jpg

NE İYİ GELİR?

Sıcak masaj: Baş ağrısı yaşadığınız zamanlarda sıcak bir havluyu ısıtıp teninize uygulayarak ağrılarınızı azaltabilirsiniz.

Soğuk uygulama: Şiddetli baş ağrısı yaşadığınızda bir beze sardığınız buz torbasını baş ve boyun bölgenize yerleştirebilirsiniz.

Lavanta yağı: Alın bölgenize süreceğiniz lavanta yağı baş ağrılarınızı dindirecektir. Ancak hamilelikte kullanılan bitkisel ürünler mutlaka doktora danışılmalıdır.

Elma: Ağrı kesici özelliği bilinen elma, baş ağrılarınızı azaltacaktır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN