El titremesi neden olur? El titremesi nasıl geçer?

El titremesi neden olur? El titremesi nasıl geçer?

El titremesi istemsizce oluşan ritmik kas hareketleridir. El titremesi genellikle ani öfke, korku, stres ya da aşırı miktarda kafein tüketimi sonucu oluşur. Birçok nedene bağlı olarak oluşan bu rahatsızlığı bazı ciddi hastalıklarda tetikleyebilir. İşte bilmeniz gerekenler…

El titremesi hemen hemen herkesin başına gelebilen bir durumdur. El titremesi erken teşhis yapılmadığında bazı ciddi rahatsızlıklara yol açabilir. Evinizde uygulayabileceğiniz doğal yöntemlerle bu hastalığınızı hafifletebilirsiniz. İşte tüm bilgiler…

NEDENLERİ

İlaçlar: Kişinin kullandığı ilaçlar el titremesine neden olabilir. Özellikle sinir sistemini düzenleyen ilaçlar yan etki olarak el titremesine neden olur.

Stres: Kişi stres altındaysa ellerinde titreme görülebilir. Bu durum geçicidir.

Kan şekeri düşüklüğü: Uzun süre açlık durumunda kan şekeri düşer ve ellerde titreme oluşabilir.

19-12/24/el-titremesijpgg.jpg

Parkinson: Parkinsonun en bilinen belirtisi el titremesidir. Beyinde oluşan hasarlardan dolayı ellerde titreme meydana gelir. Hastalık ilerlerse kişiler bir bardak dahi tutamayacak duruma gelir.

Epilepsi: Bu hastalık el titremesine neden olmaktadır.

MS: El titremeleri bedene yayılırsa MS hastalığı riski olmaktadır. MS hastalığı teşhisin ardından doktor kontrolü gerektiren bir hastalıktır.

Vitamin eksikliği: Özellikle B vitamini eksikliği kişide el titremesine neden olmaktadır. Öte yandan kafeinli içecekleri fazla tüketmek de el titremesine neden olur. Kafein dozu düşürülmelidir.

DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

NASIL GEÇER?

Kedi otu bitkisi: Bir tutam kedi otu bitkisini sıcak su içerisine atıp çay gibi demleyin ve günde 2 defa için. Kedi otu bitkisi sinirleri yatıştırır ve strese bağlı el titremelerinin önüne geçer.

Kuşburnu ve kakule: Bir miktar suda bir tutam kuşburnu ve kakuleyi demleyin. Sinir sisteminizi dengeleyeceğiz bu çay ile el titremelerinizi engelleyeceksiniz.

Çarkıfelek: Günde 3 kez çarkıfelek bitkisini demleyip içmeniz el titremelerinizi önleyecektir. Çarkıfelek bitkisi daha rahat uyumanızı sağlayacaktır. Böylece yorgunluğa bağlı titremeleri önleyecektir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN