Omuz ağrısı nasıl geçer? Omuz ağrısı neden olur?

Omuz ağrısı nasıl geçer? Omuz ağrısı neden olur?

Omuz ağrısı günümüzde en sık görülen ağrılardandır. Omuz ağrısı birçok nedene bağlı olarak oluşur. Evinizde uygulayabileceğiniz doğal yöntemlerle bu ağrılarınızı azaltabilirsiniz. İşte bilmeniz gerekenler…

 

Omuz ağrısı, kadın erkek fark etmeksizin günümüzde sıkça görülen rahatsızlıklardandır. Omuz ağrısı genelde tutulma ve kas sıkışmasına bağlı oluşabilir. Yapılan masajlar ya da basitçe uygulanabilen bazı yöntemlerle bu ağrıların etkisini azaltmak mümkün. İşte tüm bilgiler…

OMUR AĞRISI

Omuz ağrısı genellikle yumuşak doku zedelenmelerinden dolayı ortaya çıkar. Cam silme gibi hareketler sonucu omuz sıkışması meydana gelir. Aynı zamanda başka bölgede meydana gelen ağrılar omuz bölgesinde de hissedilebilir. Boyun fıtığı, kalp ve akciğer hastalıkları, dolaşım bozuklukları, şeker hastalığı gibi birçok neden omuz ağrısına neden olmaktadır. Öte yandan yapılan bazı yanlış hareketler de omuz ağrısına neden olmaktadır. Omuz ağrıları basite alınmamalı en kısa sürede tedaviye başlanmalıdır.

NEDENLERİ

Omuz çıkıkları: Omuz çıkıkları, kemik uçlarının zorlanmasına neden olur.
Donuk omuz: Kişi omuz ağrıları nedeniyle omzunu uzun süre hareket ettiremezse bu rahatsızlık meydana gelir.
Fibrozit: Kötü bir vücut pozisyonu omuz eklemlerinde ağrıya ve uyuşmaya neden olur.
Bursit: Kemik ve yumuşak doku arasındaki sıvı dolu keseciklerin iltihaplanması bu rahatsızlığa neden olur.

DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

NASIL GEÇER?

Soğuk uygulama: Bir beze sardığınız buz küplerini ağrıyan bölgeye uygulamanız ağrılarınızı azaltacaktır. Soğuk uygulama kaslarınızı rahatlamasını sağlar. Kas yaralanmalarında da etkilidir. Buz uygulamasını 10 dakika arayla yapmalısınız.

Egzersiz: Omzunuzu aşağı yukarı oynatıp, saat yönünde ve tersinde hareketler yaparak omzunun hareket etmesini sağlayarak ağrılarınızı yok edebilirsiniz.

Masaj: Omzunuzun rahatlamasını sağlamak için masaj yapabilirsiniz.

Stres: Kas ağrılarının en büyük nedenlerinden biri strestir. Omuz ağrısı yaşayan kişiler stresten uzak durmalıdır.

Biberiye yağı: 1 tatlı kaşığı biberiyeyi 500 ml su içerisine katın ve demleyin. Bir süre bekledikten sonra bir bez yardımıyla omzunuza uygulayın. Birkaç dakika bekletmeniz ağrılarınızın azalmasını sağlayacaktır.

19-12/24/omuz-agrisijpgg.jpg

ÖNLEMLER

Omuz ağrılarınızı önlemek için omzunuzu zorlayacak hareketlerden kaçınmalısınız.
Omzunuza ağır yük vermemelisiniz.
Klimalı ortamda bulunuyorsanız soğuk havanın direkt omzunuza vurmasını engellemelisiniz.
Yüksek bir yere eşya koyma ya da alma gibi hareketlerden kaçınmalısınız.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN