Hamilelikte grip nasıl geçer? Hamilelikte gribe ne iyi gelir?

Hamilelikte grip nasıl geçer? Hamilelikte gribe ne iyi gelir?

Hamilelikte grip anne adaylarını en çok zorlayan rahatsızlıklardandır. Hamileliğinde grip olan anne adayı hastalığını daha ağır geçirmektedir. Bu dönemde ilaç kullanamayan kadınlar doğal yollarla tedavi olmanın yollarını arıyor. İşte bilmeniz gerekenler…

 

Hamilelikte grip anne adaylarının en çok yakındığı hastalıklardan biridir. Kış günlerinin en çok korkulan hastalıklarından olan grip, hamile kadınlarda daha ağır görülmektedir. Hamilelikte grip evde uygulanabilecek doğal tedavi yöntemleri ile hafifletilebilir. İşte tüm bilgiler…

NASIL GEÇER?

Gripten korunmak için dengeli beslenmeli, yeterince uyumalı ve iyi dinlenmelisiniz. Böylece bağışıklık sisteminiz güçlü kalacaktır.

Hasta kişilerle yakın temastan kaçınılmalıdır.

AVM, sinema gibi kapalı ve kalabalık mekanlardan uzak durulmalıdır.

Gün içerisine bol sıvı alınmalıdır.

Yatarak dinlenilmelidir. Hasta başını yüksekte tutarak yatmalıdır.

C vitamini içeren gıdalar fazla miktarda tüketilmelidir.

Eller sık sık yıkanmalıdır.

Bulunulan ortam yeterli sıcaklıkta olmalı ve iyi havalandırılmalıdır.

Boğaz ağrısı için pastil kullanılabilir.

Burun tıkanıklığı varsa tuzlu su içeren burun damlaları kullanılabilir.

DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

NE İYİ GELİR?

Karabaş bitkisi: 1,5 su bardağı kaynamış su içerisine 3 adet yuvarlak nar kabuğu atıp bir süre kaynatın. Ardından 3 başak karabaş bitkisi ekleyip kaynatmaya devam edin. Bu karışımı günde 1 kez aç karnına tüketin. 1 hafta süreyle bu karışımdan için.

Bal: 2 yemek kaşığı balı 1 yemek kaşığı sarımsak suyu ile macun kıvamına gelene dek karıştırın. Bu karışımı günde 2 kez tok karnına tüketin.

Tarçın: Bir bardak sıcak su içerisine yarım tatlı kaşığı tarçın ekleyin. Karışımı tatlandırmak için bal kullanın. 3 gün boyunca bu karışımdan için.

19-12/25/hamilelikte-grip-nasil-gecerjpgg.jpg

NE ZAMAN DOKTORA GİTMELİ?

Hamilelerde grip gün geçtikçe etkisini yitirmiyorsa, ateş 38 derecenin üzerine çıkıyorsa, göğüs ağrısı ve balgam şikayetleri varsa, vücutta döküntüler oluştuysa mutlaka doktora gidilmelidir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN