Depresyon nasıl geçer? Depresyon belirtileri

Depresyon nasıl geçer? Depresyon belirtileri

Depresyon günümüzde milyonlarca insanı etkisi altına alan bir yaşam biçimi oldu. Depresyon özellikle büyük şehirde yaşayan insanları daha çok etkiliyor. Bazı insanlar ise bu durumun belirtilerini fark edemiyor. İşte bilmeniz gerekenler…

Depresyon günümüzde kadın erkek fark etmeksizin en sık görülen psikiyatrik bozukluklardandır. Depresyon, çağımızda stres, iş ve aile hayatındaki problemler nedeniyle olabiliyor. Pek çok insan ise bu durumda olduğunun farkına varamıyor. Çağımızın hastalığının belirtilerini ve neler yapmamız gerektiğini sizler için derledik. İşte tüm bilgiler…

DEPRESYON

Yapılan araştırmalara göre her 100 kişiden 5’i depresyonla mücadele ediyor. Kişi yaşam enerjisini ve yaşama arzusunu yitiriyor. Öte yandan depresyonda olan kişiler, depresyonda olduklarının farkında olmadan tedavi olmadan yaşamlarını sürdürmeye çalışıyor. Çünkü bu durum dönemsel mutsuzluklar ile karıştırılıyor. Herkes zaman zaman kötü günler geçirebiliyor, keyifsiz olabiliyor ya da birileriyle tartışabiliyor. Ancak bu durum bir süre sonra kendiliğinden sona eriyor. Depresyona mide, bağırsak, karın, baş ve sırt ağrıları gibi şikayetler eşlik eder. Aynı zamanda sinir metabolizma bozukluğu da görülür. Stres hormonu sürekli aktif olarak çalışır ce bu durum bazı ciddi sonuçlara neden olabilir.

19-12/25/depresyon.jpg

BELİRTİLER

Gün boyu duygu durumunun düşük olması,

Depresif ruh hali,

Önceden yapılan etkinliklerin artık zevk vermemesi,

İştahsızlık ya da artan iştah,

Aşırı uyku ya da uykusuzluk hali,

Enerji kaybı,

Bitkinlik,

Kendisini değersiz hissetme,

İntihar düşünceleri,

Karar vermekte zorlanma.

DEPRESYON NASIL GEÇER?

Depresyonun tedavisi için psikoterapi yöntemleri, antidepresanlar, stres yönetimi ve bitkisel tedaviler mevcuttur. Antidepresanların hiçbir yan etkisi yoktur ve kişide bağımlılık yapmazlar. Kullanılan antidepresanlar hemen etki göstermez. İyileşme süreci haftaları bulabilir.

Fiziksel olarak gün içinde aktif olmaya çalışın. Hareket sinir hücrelerinin yeniden oluşumunu destekleyerek depresyonu azaltır. Yapılan araştırmalar haftada 1-2 saat fiziksel egzersiz yapmanın depresyonu önlendiğini kanıtlamıştır.

Depresyonun önlenmesi için ilaç tedavisinin yanı sıra gevşeme, meditasyon gibi terapi yolları da uygulanabilir.

Olumsuz düşüncelerden uzak durun. Bu düşüncelerin ne kadar gerçekliği yansıttığını gözden geçirin.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN