Yara izi nasıl geçer? Yara izine ne iyi gelir?

Yara izi nasıl geçer? Yara izine ne iyi gelir?

Yara izi kişinin canını sıkan ve estetik açıdan kişiyi olumsuz etkileyen bir durumdur. Yara izi hemen hemen herkesin başına gelmiştir. Bu durumu evinizde uygulayacağınız doğal yöntemlerle atlatabilirsiniz. İşte bilmeniz gerekenler…

Yara izi farklı şekil ve boyutlarda oluşabilen kişiyi estetik açıdan rahatsız eden bir durumdur. yara izi vücudun herhangi bir yerinde olabilir. Genellikle yüzdeki izler kişinin canını sıkar. Yüzdeki bu izleri evinizde uygulayabileceğiniz doğal yöntemlerle geçirebilirsiniz. İşte tüm bilgiler…

NASIL GEÇER?

Limon: Ölü derinin yok edilmesini sağlayan limon yeni hücrelerin gelişmesini sağlar ve cilde esneklik kazandırır. Aynı zamanda limon doğal bir beyazlatıcıdır. Yaranın olduğu bölgeye bir pamuk yardımıyla limon sürüp ovun. Bir süre bekledikten sonra durulayın.

Bal: Doğal nemlendirici özelliği sayesinde bal, cildi yeniler ve yara tedavilerinde oldukça etkilidir. 2 yemek kaşığı balı 2 yemek kaşığı kabartma tozuyla karıştırıp yara izinin olduğu bölgeye sürün. Bir süre bekledikten sonra cildinizi yıkayın.

Soğan özü: İltihap önleyici özelliği sayesinde soğan özü, yaranın daha az belli olmasını sağlar.

Aloe vera jeli: Cildin tahrişini azaltan ve yaradaki ölü deriyi atan aloe vera, yeni hücre oluşumunu destekler.

DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

Hint üzümü: Yara izinin olduğu bölgeye hint üzümü sürmeniz yara dokusunun oluşumunu engelleyecektir. Hint üzümünü su veya zeytinyağı ile karıştırıp macun şekline getirin ve yara izinin olduğu bölgeye uygulayın.

Salatalık: Salatalığı soyup çekirdeklerini çıkarın. Ardından 4-5 tane nane yaprağıyla birlikte mutfak robotundan geçirin. Bir yumurtanın beyazını ayrı bir kapta çırpın ve salatalığın içerisine ekleyin. Bu karışımı yara izinin olduğu bölgeye sürün. Bir süre bekledikten sonra temizleyin.

19-12/25/yara-izi.jpg

Çay ağacı yağı: Çay ağacı yağı çok güçlü bir yağdır. Kullanılmadan önce mutlaka su ile seyreltilmelidir. Düzenli kullanımında ameliyat izlerini bile yok etmektedir.

Zeytinyağı: Yara izinin olduğu bölgeyi 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile ovun. Böylece doku gevşeyecektir.

Kakao yağı: Kakao yağı yara izlerinde oldukça etkilidir. Özellikle yaranın

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN