Yüzdeki kızarıklıklar nasıl geçer? Yüzdeki kızarıklıklar ne iyi gelir?

Yüzdeki kızarıklıklar nasıl geçer? Yüzdeki kızarıklıklar ne iyi gelir?

Yüzdeki kızarıklıklar sağlık göstergesi olarak sanılsa da cilt hastalığı belirtilerindendir. Yüz kızarmasının neden olduğu vatandaşlarımız tarafından merak ediliyor. Özellikle kış aylarında bu durumla karşılaşan kişiler doğal yöntemlerle tedavi olabilir. İşte bilmeniz gerekenler…

 

Yüz kızarıklığı pek çok kişinin şikayetçi olduğu bir cilt problemidir. Yüz kızarıklığı genellikle heyecan ve stres ile etkisini daha çok gösterir. Bu durumun nedeni yenilen yiyeceklerden kullanılan kozmetik ürünlere kadar çeşitlilik göstermektedir. Cilt problemlerinden kurtulmak isteyen kullanıcılarımız için uygulayabilecekleri doğal yöntemleri sıraladık. İşte tüm bilgiler…

NASIL GEÇER?

Yüz kızarıklığı sürekli kullanılan cilt bakım ürünlerinden kaynaklanabilir. Bu ürünleri takip ederek hangisinin cildinizde sorun yarattığını tespit edebilirsiniz.

Yüz kızarıklığında yüzünüzü günde 2 kere ılık su ile yıkayabilirsiniz. Suyun çok soğuk ya da sıcak olması cildin kurumasına neden olur. Bu durum cildin tahriş olmasına neden olur ve cilt bu yüzden kızarabilir. Yüzünüzü yıkadıktan sonra havluyla yumuşak bir şekilde kurumalısınız. Sert bir şekilde kurulamak da ciltte tahrişe neden olmaktadır.

Yüzünüzü yıkadıktan sonra nemlenmesi için mutlaka nemlendirici krem ya da losyon kullanın. Kullanacağınız losyon soğuk ise yüzünüzdeki kızarıklığı önleyecektir.

Kuru ve soğuk hava cildinizde tahrişe neden olur. Cilt soğuğa maruz kaldığında kan damarları büzülür. Sıcak bir ortama girildiğinde ise kan yüze geri gelir. Bu nedenle soğuk havalarda şapka ya da şal gibi aksesuarlarla yüzünüzü koruyun.

Cildinizdeki kızarıklık güneşe maruz kalmaktan kaynaklanıyorsa güneşe çıkmadan önce güneş kremi kullanmalısınız.

19-12/26/kizariklik.jpg

NE İYİ GELİR?

Hindistan cevizi yağı: Cildinizi Hindistan cevizi yağı ile nemlendirebilirsiniz. Hindistan cevizi yağı cildin kurumasını önler ve kızarıklığın önüne geçer. Hindistan cevizi yağının yanı sıra, badem yağı, kuşburnu çekirdeği yağı da cildinizi nemli tutarak kızarıklığı önler.

DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

Yulaf: Bir miktar yulaf içerisine su ekleyin ve yüzünüze sürün. Her gün 1 kere yulaf maskesi yaparak cildinizdeki kızarıklıkları önleyeceksiniz.

Su: Gün içerisinde yeteri miktarda su içerek cildinizi nemlendirebilirsiniz. Baharatlı yiyecekler, alkol ve kafein içerek içecekler ciltte kızarıklığa neden olur.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN