Sedef hastalığı belirtileri nelerdir? Sedef hastalığı nasıl geçer?

Sedef hastalığı belirtileri nelerdir? Sedef hastalığı nasıl geçer?

Sedef hastalığı dünyada pek çok kişinin başına gelebilen bir cilt problemidir. Sedef hastalığı kullanılan çeşitli ilaçlarla geçer. Ancak ilaç kullanmak istemeyen ya da ilaçla beraber bitkisel yollarla tedavi olmak isteyenler için de bu yöntem uygulanmaktadır. İşte bilmeniz gerekenler…

 

Sedef hastalığı hemen hemen her yaş grubunun başına gelebilen ve sık görülen bir cilt hastalığıdır. Sedef hastalığı bulaşıcı bir hastalık değildir ancak anne ve babasında bu hastalık bulunan kişilerde görülme olasılığı yüksektir. Bu hastalığı evde bitkisel yollarla da tedavi edebilirsiniz. İşte tüm bilgiler…

BELİRTİLERİ

Deride kırmızı üzeri kabuklu ya da kepekli döküntüler,
Ayak tabında sertleşme,
Avuç içinde çatlamalar,
Koltuk altında pişiğe benzer bir görünüm,
Tırnakta lekelenmeler.

NEDEN OLUR?

Stres,
Kullanılan bazı ilaçlar,
Aşırı alkol tüketimi,
Sigara kullanımı,
D vitamini seviyesindeki problemler,
Mantar enfeksiyonu,
Kalsiyum eksikliği,
Aşırı kilo.

DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

NE İYİ GELİR?

Elma sirkesi: Sedef hastalarının en büyük şikayeti kaşıntıdır. Elma sirkesi içerisindeki dezenfektan özelliği sayesinde kaşıntıyı ortadan kaldırır. Ancak kullanım sonrası deride yanma yapabilir. Bu nedenle elma sirkesini sulandırarak kullanmanız ya da kullanım sonrası deriyi iyice yıkamanız gerekmektedir.

Aloe vera: Ciltteki kızarıklık ve pul pul dökülmeleri önleyen aloe vera, sedef hastalığına da iyi gelmektedir. Dilerseniz aloe vera bitkisinin jelini ya da aloe vera içeren losyonları kullanabilirsiniz.

Zerdeçal: İltihap giderici özelliği sayesinde zerdeçal, sedef hastalığı tedavisinde kullanılır.

Zeytinyağı: Cildin kurumasını önleyen zeytinyağı sedef hastalığının iyileşme sürecini hızlandırır, kabuklanmayı azaltır ve kaşıntıyı önler.

19-12/26/sedef-hastaligi.jpg

Çay ağacı yağı: Antiseptik özelliği sayesinde çay ağacı yağı sedef hastalığının belirtilerini azaltıyor. Çay ağacı yağında dikkat edilmesi gereken özellik çok keskin bir yağ olduğu için mutlaka başka yağlarla seyreltilerek kullanılması gerekiyor.

Yulaf: Kaşıntı ve kızarıklıkların giderilmesini sağlayarak sedef hastalığının belirtilerini yok eder.

Kırmızı pancar: Kırmızı pancarın içerisinde bulunan vitaminler cilt sağlığı için önemlidir. Kırmızı pancar karaciğerin normal düzende çalışmasını sağlar ve sedef hastalığının nüksetmesini engeller.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN