20’lik diş ağrısı nasıl geçer? 20’lik diş ağrısına ne iyi gelir?

20’lik diş ağrısı nasıl geçer? 20’lik diş ağrısına ne iyi gelir?

20’lik dişler ağızda yer alan büyük azı dişlerdir. 20’lik dişler bazı kişilerin ağzında gömülüdür ve bu durum şiddetli ağrıya neden olur. Bu ağrıyla karşılaşanlar evlerinde uygulayabilecekleri doğal yöntemlerle tedavi olabilirler. İşte bilmeniz gerekenler…

20’lik diş, 17 ve 21 yaş arasında gelişimini tamamlayan dişlerdir. 20’lik dişler doğru hizalanmadıysa diğer dişlere ve çene kemiğine zarar verebilir. Kişinin yaşam kalitesini bile etkileyen ağrılara neden olan bu rahatsızlığı doğal yöntemlerle hafifletebilirsiniz. İşte tüm bilgiler…

20’LİK DİŞ

20’lik diş ağız içindeki büyük azı dişlerdendir. Doğru şekilde geliştiği zaman 20’lik dişler çiğnemeye yardımcı olur. Ancak bazı durumlarda düzgün hizalanamaz ve ağrıya neden olur. 20’lik diş kişide herhangi bir soruna neden olmuyorsa çekilmesine gerek yoktur.

DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

NE İYİ GELİR?

Tuzlu su: Bir bardak ılık su içerisine 1 çorba kaşığı tuz koyun ve karıştırın. Bu su ile ağzınızı çalkalayın.

Karanfil yağı: Bir pamuk üzerine bir miktar karanfil yağı damlatın ağrıyan bölgeye koyun.

Soğan: Dişinizde ağrıyan bölgeye bir parça soğan koyun ve çiğneyin.

Buz uygulama: Diş ağrısı sonucu yüzünüzde şişme varsa buz uygulayabilirsiniz.

Salatalık: Ağrıyan dişinizin üzerine salatalık dilimleri koymanız ağrınızı azaltacaktır.

Çay poşetleri: Buzdolabında soğuttuğunuz çay poşetlerini dişinizin üzerinde uygulayabilirsiniz. Böylece hem şişme hem de ağrılarınız azalacaktır.

Nane: Taze nane yapraklarını ağrıyan dişinizin üzerine koyabilirsiniz.

Kabartma tozu: Bir kap içerisine diş macunu ve kabartma tozunu karıştırın. Bu macunu dişinizin üzerine yapıştırın.

19-12/26/20lik-disjpgg.jpg

20’LİK DİŞ AMELİYATI

20’lik diş ameliyatında bölge lokal anestezi ile uyuşturulur ve dişin etrafındaki kemik kaldırılır. Ardından gömülü diş çekilir ve bölgeye dikiş atılır. Dikişler yaklaşık 10 gün içerisinde alınır. Bazı hastalara işlem sonrası antibiyotik ve ağrı kesici tedavisi uygulanır. Operasyon sonrası bölgede şişlik oluşması normaldir. Buz uygulaması yapılarak şişlik kontrol altına alınır. İşlem sonrası ilk hafta sigara ve alkolden uzak durulmalıdır. Ayrıca aşırı sıcak gıdalar, acılı yiyecekler ve asitli içecekler tüketilmemelidir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN