Koltuk altı kararması nasıl geçer? Koltuk altı kararması neden olur?

Koltuk altı kararması nasıl geçer? Koltuk altı kararması neden olur?

Koltuk altı kararması, kadınların korkulu rüyasıdır. Koltuk altı kararması ciddi bir hastalık değildir ancak kişiyi estetik açıdan rahatsız eder. Esmer tenli kişilerde daha sık karşılaşılan bu durum kişilerde estetik kaygıya neden olur. Bu durumu evinizde uygulayacağını doğal yöntemlerle atlatabilirsiniz. İşte bilmeniz gerekenler…

 

Koltuk altı kararması, yaz aylarında kadınların hiç hoşlanmadığı bir durumdur. Koltuk altı kararması yaşayanlar askılı kıyafet giymekten çekinirler. Bu duruma deodorant, ağda, epilasyon gibi etkenler neden olmaktadır. Estetik açıdan kişiyi rahatsız eden bu durumu evinizde uygulayacağınız bitkisel tedavilerle geçirebilirsiniz. İşte tüm bilgiler…

NEDEN OLUR?

Deodorantlar,
Ağda,
Jilet,
Hormon değişiklikleri,
Aşırı terleme,
Sigara,
Genetik.

NASIL GEÇER?

Salatalık: Beyazlatma etkisi bilinen salatalığı dilimleyip koltuk altınızda bir süre bekletebilirsiniz.

Domates suyu: Bir domatesi ezin ve suyunu çıkarın. Elde ettiğiniz domates suyu ile koltuk altınızı ovun ve bir süre kurumaya bırakın. Ardından soğuk su ile durulayın.

Aloe vera: Aloe vera jelini koltuk altlarınıza sürerek masaj yapın. Bir süre bekleyin ve soğuk su ile yıkayarak bölgeyi tamamen temizleyin.

Elma sirkesi: Ciltteki ölü deriyi arındıran elma sirkesi koltuk altlarını beyazlatır. Bir pamuk yardımıyla koltuk altınıza elma sirkesi sürün ve bir süre bekleyip durulayın.

Hindistan cevizi yağı: Koltuk altınıza uygulayacağınız Hindistan cevizi yağı ile koltuk altı renginizi açabilirsiniz.

DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

Süt: İçerdiği vitamin ve yağ asitleri sayesinde süt, cildin beyazlamasını sağlayacaktır. 2 yemek kaşığı sütü, 1 çay kaşığı lor ve 1 yemek kaşığı un ile bir karışım hazırlayın ve bunu koltuk altınıza sürün. Bir süre bekletip ardından durulayın.

Ponzo taşı: Koltuk altınızda biriken ölü derileri ponzo taşı ile kolayca atabilirsiniz. Ancak fazla bastırmamaya dikkat etmelisiniz.

19-12/24/koltuk-alti-kararmasijpgg.jpg

Kabartma tozu: Bir miktar kabartma tozu ile birkaç damla gül suyundan bir macun hazırlayın ve koltuk altınıza ovarak uygulayın. Bir süre bekletip ardından durulayın.

Zeytinyağı: 3 yemek kaşığı zeytinyağı bir miktar esmer şekeri karıştırıp koltuk altınıza uygulayın. Bir süre bekletip durulayın.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN