Siğil nasıl geçer ve neden olur? ? Siğili geçirmenin yöntemleri

Siğil nasıl geçer ve neden olur? ? Siğili geçirmenin yöntemleri

Siğil, virüslerin neden olduğu küçük şişkinliklerdir. Siğil genellikle el ve ayaklarda oluşur ancak vücudun diğer bölgelerinde de görülebilir. Ciltlerinde bu problemle karşılaşan kişiler bu durumun neden olduğunu merak ediyor. İşte bilmeniz gerekenler…

 

Siğil, virüs kaynaklı ortaya çıkan iyi huylu tümörlerdir. Siğiller bağışıklık sistemi zayıf kişilerde daha çok görülür. Genellikle bulaşıcı olan bu cilt problemi için alacağınız önlemler etkili olacaktır. Basit yöntemler ve önlemlerle bu durumu engelleyebilirsiniz. İşte tüm bilgiler…

NEDİR?

Siğiller HPV virüsünün neden olduğu bir enfeksiyondur. Genellikle el, ayak ve yüzde görülür. Ancak genital ve anal bölgelerde de ortaya çıkabilir. Ciddi bir sağlık sorunu değildir sadece estetik açıdan hoş görünmezler. Bazı durumlarda kişide ağrı, kaşıntı yapabilir. Siğillerin oluşumuna virüsler neden olur ve bu virüsler doğrudan kişilere bulaşabilir. Siğili olan kişilerle yakın temastan kaçınmak gerekmektedir. Siğili olan kişilerle ortak havlu kullanılmamalıdır. Ayağında siğili olan kişilerin terliği giyilmemelidir. Siğile neden olan virüs nemli ortamlarda daha çok bulaşabilir. Bu nedenle havuz, hamam gibi ortamlarda daha sık bulaşmaktadır.

DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

NASIL GEÇER?

Bağışıklık sisteminin zayıf olması siğil oluşumuna neden olur. Bu nedenle bağışıklık sistemini güçlendiren takviyeler alınmalıdır.

Siğile sıvı azot uygulaması da tedavi yöntemlerindendir. Bu yönteme kriyoterapi tedavisi denir. Pamuklu bir çubuk sıvı azot içerisine batırılır ve siğil üzerine baskı uygulanarak tedavi edilir. Bu yöntemde bazı hastalarda siğilli bölgede renk değişikliği görülmektedir.

Siğilli bölgeye salisilik asit çözeltileri de uygulanabilir. Bu çözeltiler krem ya da losyon şeklinde üretilir.

Bazı siğillerde tedavi işe yaramaz. Bu durumlarda cerrahi müdahale gerekmektedir. Bölge lokal anestezi ile uyuşturulur ve siğil kesilerek alınır.

19-12/13/sigiljpgg.jpg

ÇEŞİTLERİ

Yaygın siğiller: El, parmak ve tırnaklarda görülen siğillerdir. Genellikle tırnaklarını yiyen kişilerde görülür. Çocuklarda bu durum daha sık yaşanır.

Ayak siğilleri: Ayaklarda oluşan siğiller nasıra benzer. Bazen tek bazen de grup şeklinde çıkmaktadır. Ayakta ağrıya neden olur.

Düz siğiller: Saç ve yüzde görülen bu siğiller yumuşak ve düzdür.

Genital siğiller: Genital bölgede görülen bu siğiller tedavi edilmelidir. Cinsel ilişkiyle bulaşabilir. Kansere neden olabilir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN