Ankara'da ışık savaşı: AYM Üyesi Engin Yıldırım'ın paylaşımına İçişleri'nden cevap

Ankara'da ışık savaşı: AYM Üyesi Engin Yıldırım'ın paylaşımına İçişleri'nden cevap

AYM Üyesi Engin Yıldırım, yerel mahkemenin Berberoğlu davasında AYM'nin kararını yok saymasına "Işıklar yanıyor" paylaşımıyla tepki gösterdi. İçişleri Bakanlığı ise 'bizde hiç sönmüyor' paylaşımıyla cevap verdi.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nin, Anayasa Mahkemisi'nin Enis Berberoğlu ile ilgili karını yok sayması tartışmalara neden olurken, AYM üyesi Engin Yıldırım, Twitter hesabından kurumun gece çekilen fotoğrafını paylaşarak 'ışıklar yanıyor' paylaşımı yaptı. 

Daha önce de Bakan Süleyman Soylu'nun AYM çıkışına, bisikletli paylaşımla cevap veren Yıldırım yanlış anlaşılmalara karşı ikinci bir paylaşım yaparak "(Işıklar yanıyor) derken hukukun ışığını kastettim, başka ışıkları değil" dedi. 

“MAKSADI AŞAN ŞEKİLDE YORUMLANDI”

Bir süre sonra sosyal medyada gündem olan "ışıklar yanıyor" tweetini silen ve hesabını korumaya alan Yıldırım, paylaşımının maksadı aşan şekilde yorumlandığını belirterek şu ifadeleri kullandı:

"Şahsi Twitter hesabımda yaptığım paylaşımda kullandığım ibare maksadı aşan bir şekilde yorumlandı ve bundan büyük bir üzüntü duymaktayım. Gayem, AYM'nin bir hukuk ışığı olduğuna vurgu yapmaktı. Demokrasi dışı tüm oluşum, araç ve teşebbüsleri ima etmem asla söz konusu değildir.”

 

Yıldırım'ın paylaşımına dakikalar sonra İçişleri Bakanlığı'nın resmi Twitter hesabından cevap geldi. Bakanlık binasının fotoğrafına yer verilen paylaşımda "Bizde ışıklar hiç sönmüyor" ifadeleri kullanıldı. 

 

BAKAN GÜL'DEN TEPKİ 

Yıldırım’ın tweetine tepki gösteren Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, “Vesayet özlemi içinde olanlar, hukuk adına konuşma ehliyetini yitirirler. Işıkları Millet açar, Millet kapatır” ifadelerini kullandı.

MHP: HODRİ MEYDAN 

MHP Grup Başkanvekili Muhammed Levent Bülbül de ‘ışık’ polemiğine katıldı. 

Twitter hesabı üzerinden açıklama yapan Bülbül, şu ifadelere yer verdi: 

"Bu cesaretin kaynağının hukuk olmadığı mutlaktır. Sinsi mesajlarla Türkiye’yi tehdit edenlere her zaman her yerde ‘Hodri meydan’ diyoruz" 

AKP SÖZCÜSÜ ÇELİK: BASIN TOPLANTISI DÜZENLEYECEĞİZ

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "AYM, kendi üyesinin Anayasal düzeni lağveden darbeci bir tarihe atıf yapmasına müsaade etmemelidir. Bir AYM üyesinin anayasal düzeni tehdit etmesi hukuksuzluktur" ifadelerini kullanan Çelik, 14 Ekim saat 17:00'de bir basın toplantısı düzenleyeceklerini duyurdu.

AKIŞ: HERKES AKLINI BAŞINA ALMALI 

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başdanışmanı Mustafa Akış, Yıldırım’ı hedef aldığı açıklamasında, “Herkes (AYM Üyesi de olsa) aklını başına almalı, tavır ve davranışına dikkat etmelidir. Hiç kimse layüsel değildir” dedi.

"ADALET GELECEK" 

Gelecek Partisi’nin resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımda ise “Biz ışıklarımızı çoktan yaktık. ADALET GELECEK” denildi.

 

 

AĞIR CEZA AYM KARARINI YOK SAYDI

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, AYM'nin milletvekilliği düşürülen Enis Berberoğlu hakkında verdiği kararının 'yerindelik denetimi kapsamında kaldığı' gerekçesiyle, yeniden yargılamaya yer olmadığına karar vermiş, Berberoğlu'na verilen 5 yıl 10 aylık hapis cezasında direnmişti.

bisiklet-2.jpg

İçişleri Bakanlığı'nın Engin Yıldırım'a Twitter'dan cevap vermesi, Bakan Süleyman Soylu'nun Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan'ı hedef aldığı açıklamaları akla getirdi. 

 

Süleyman Soylu, AYM'nin "Şehirler arası kara yollarında gösteri ve yürüyüş düzenlenemez" maddesini iptal etmesine tepki göstererek "Madem özgür bir ülkeyiz, ana caddelerde, sokaklarda özgürce yürüyüş hakkının ortadan kaldırılmasını onayladınız. Polis koruması almana gerek yok. Bisikletinle işe git gel bakalım. Anayasa Mahkemesi Başkanı'na söylüyorum kendi arabamla tek başına gitmeye ben varım sen var mısın?" dedi. 

 

Bu sözlere AYM üyesi Engin Yıldırım bisiklete binerken çekilmiş fotoğrafıyla yanıt verdi. Anayasa’nın 138’inci maddesini hatırlatan Yıldırım, "Hiçbir organ, makam, merci veya kişi, yargı yetkisinin kullanılmasında mahkemelere ve hâkimlere emir ve talimat veremez" dedi.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN