Ayta Sözeri kimdir? Ayta Sözeri kaç yaşında ve nereli? Magazin haberleri

Ayta Sözeri kimdir? Ayta Sözeri kaç yaşında ve nereli? Magazin haberleri

Türkiye’nin ilk trans oyuncusu olarak ‘Ulan İstanbul’, ‘Kayıp Şehir’ ve ‘Paramparça’ gibi dizilerinde rol alan Ayta Sözeri, Rüzgar Erkoçlar hakkında çok çarpıcı açıklamalarda bulundu. Peki herkesin merak ettiği Ayta Sözeri kimdir? Ayta Sözeri kaç yaşında ve nereli? Sizde haberimizden Ayta Sözeri hakkında merak ettiğiniz tüm detayları bulabilirsiniz.

Ayta Sözeri kimdir? Ayta Sözeri kaç yaşında ve nereli? Türkiye'nin ilk trans oyuncusu olarak 'Ulan İstanbul', 'Kayıp Şehir' ve 'Paramparça' gibi dizilerinde rol alan Ayta Sözeri, Rüzgar Erkoçlar için ilginç sözler sarf etti. Milliyet’İn haberine göre, ameliyatla cinsiyet değiştirip erkek olan Rüzgar Erkoçlar için Sözeri, “Rüzgar hiçbir zaman kadın değildi, trans erkekti. Rüzgar trans erkek olarak doğmuştu. Sadece belirli süreçlerden geçmesi gerekiyordu. Ekonomik özgürleşmesi gerekiyordu, bazı şeyleri karşısına alması gerekiyordu. Hiç sohbet etme şansım olmadı ama yakında sürpriz bir projeye imza atabiliriz Rüzgar’la” dedi. Peki Ayta Sözeri kimdir? Ayta Sözeri hayat hikayesini haberimizde bulabilirsiniz. İşte merak ettikleriniz...

“RÜZGAR HİÇBİR ZAMAN KADIN DEĞİLDİ!”

Milliyet’İn haberine göre, ameliyatla cinsiyet değiştirip erkek olan Rüzgar Erkoçlar için Sözeri, “Rüzgar hiçbir zaman kadın değildi, trans erkekti. Rüzgar trans erkek olarak doğmuştu. Sadece belirli süreçlerden geçmesi gerekiyordu. Ekonomik özgürleşmesi gerekiyordu, bazı şeyleri karşısına alması gerekiyordu. Hiç sohbet etme şansım olmadı ama yakında sürpriz bir projeye imza atabiliriz Rüzgar’la” dedi. İddialara göre Ayta Sözeri ve Rüzgar Erkoçlar yakın zamanda bir sinema filmi projesi için kamera karşısına geçecekler.

16-08/22/ruzgar-1.jpg

AYTA SÖZERİ KİMDİR?

Ayta Sözeri 31 Mart 1976, Almanya'da dünyaya geldi. Türk müzisyen ve oyuncu olarak tanınan Sözeri son günlerde herkes tarafından merak konusu oldu.  Ailesiyle 1980'de İzmir'e yerleşen Ayta Sözeri Ege Üniversitesi İşletme Bölümü'nden mezun oldu. Dokuz Eylül Üniversitesi Türk Sanat Müziği korosunda Türk Müziği eğitimi aldı. Ayrıca 2013 yılında yakın arkadaşı Sezen Aksu'ya konserlerinde sahnede eşlik etti.

FİLMLERİ

2009 Güneşi Gördüm - Tuana

2009 Teslimiyet - Aygül

2010 Kukuriku (Kadın Krallığı) - Beton

DİZİLERİ

2000 Dadı - Şarkıcı

2000 Hayat Bağları - Hapisane Müdürü

2006 - Arka Sokaklar - Aydan

2007 Kuzey Rüzgarı - Okşan

2008 Dudaktan Kalbe - Mahkûm

2009 Akasya Durağı - Naciye, Zümrüt

2009 Kahramanlar - Arzu

2010 Parmaklıklar Ardında - Mahkûm

2011 Papatyam - Şebnem

2012 Acayip Hikayeler - Cansu

2012 Kayıp Şehir - Duygu

2014 Ulan İstanbul - Umay

2015 Paramparça - Nezaket

Türkiye’nin ilk trans oyuncusu olarak ‘Ulan İstanbul’, ‘Kayıp Şehir’ ve ‘Paramparça’ gibi dizilerinde rol alan Ayta Sözeri, Rüzgar Erkoçlar hakkında çok çarpıcı açıklamalarda bulundu. Peki herkesin merak ettiği Ayta Sözeri kimdir? Ayta Sözeri kaç yaşında ve nereli?

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN